İstanbul'da hava durumu için yapılan son tahminler

Çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusunun aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

16 Aralık 2016 Cuma 14:18
İstanbul'da hava durumu için yapılan son tahminler






Son dakika hava durumu, İstanbul'da kar yağışı başladı

Meteoroloji
nin kar alarmının ardından yüksek kesimlerde beklenen kar yağışı başladı. Meteorolojinin İstanbul hava durumu tahminleri bu kez tuttu. Meteoroloji tahminlerine göre bugece hava sıcaklığı tahminen en yüksek 6 derece olacak, zaman zaman kar, karla karışık yağmurlu akşam saatlerinden sonra kar yağışı şeklinde kendini gösterecek

İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde özellikle yüksek bölgelerde başladı. Meteoroloji'den yapılan son tahminlerde, İstanbul'da 16 Aralık Cuma günü karla karışık yağmur ve kar beklendiği açıklanmıştı. Meteoroloji'den yapılan tüm hava durumu değerlendirmelerini, ve İstanbul'dan son gelişmeler iyigunler.net'te


İstanbul'da hava durumu için yapılan son tahminler

Çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusunun aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde hafif, yer yer orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

DON UYARISI: Sabah ve Gece saatlerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Karaman, Niğde, Hatay ve Kilis çevreleri ile Antalya'nın doğu, Mersin'in batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu ve Mersin'in batı ilçelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, Sinop ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.
RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.


UYARILARYOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde, yarın Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde gece saatlerinde hafif zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BİLECİK °C, 1°CÇok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 6°CÇok bulutlu

ISTANBUL °C, 6°CÇok bulutlu, karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli kar yağışlı
YALOVA °C, 5°CÇok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.