İstanbul'da yağmur: 12 saatte bir yıllık yağmur düştü

İstanbul'da 1 yılda yağan yağmurun dörtte birinin son 12 saatte yağdığı belirtildi. Yağışların çarşamba akşamına kadar sürmesi bekleniyor.

18 Temmuz 2017 Salı 16:52
İstanbul'da yağmur: 12 saatte bir yıllık yağmur düştü







İstanbul'da yağmur: 12 saatte bir yıllık yağmur düştü

İstanbul, şiddetli yağış ve fırtınaya teslim oldu. Çok sayıda yerde su baskını yaşanırken, araçlar da mahsur kaldı. Yağış İstanbul'da hava trafiğini de olumsuz etkiledi, rötarlar yaşandı. İstanbul Metrosu ve metrobüs yollarında da su baskınları yaşandı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, İstanbul'da 1 yılda yağan yağmurun dörtte birinin son 12 saatte yağdığı belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki yağış ve sel için "Olay bir afet" açıklamasında bulundu.

İSTANBUL'A 1 YILLIK YAĞIŞIN 4'TE BİRİ SON 12 SAATTE YAĞDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da 1 yılda yağan yağmurun dörtte birinin son 12 saatte yağdığı belirtildi. Yağışların çarşamba akşamına kadar sürmesi bekleniyor.


METRO SULAR ALTINDA KALDI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış kenti olumsuz etkilerken, Bayrampaşa Metro İstasyo'nu su bastı
Bayrampaşa Metro İstasyonu'nun girişi turnikeleri yarısına kadar sular altında kaldı. İstasyon kullanılamaz hale gelirken, güvenlik önlemi olarak istasyonun enerjisi kesildi. İstasyonun yanında park halindeki araçlar da suyun etkisiyle savruldu. Öte yandan Axis İstanbul AVM'nin istasyon girişi de sular altında kaldı.

YAĞMUR SULARI YOLLARI IRMAĞA ÇEVİRDİ

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağış sabah etkisini artırdı. Çok şiddetli bastıran yağış İstanbul'un pek çok noktasında sele neden oldu. Yağışla birlikte fırtına da etkili oldu. Yağış nedeniyle İstanbul Metrosu ve metrobüs yollarında su baskınları yaşandı, E-5'te trafik durma noktasına geldi. AKOM'dan ve İstanbul Valiliği'nden de İstanbullulara çok önemli uyarılar geldi.  Meteoroloji'den Tekirdağ ve Kırklareli için de şiddetli yağış uyarısı geldi. Başbakan Binali Yıldırım, "Olay bir afet, can kaybı yok" açıklamasında bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yağışların Çarşamba akşamına kadar süreceğini söyledi. 


15:00'TEN İTİBAREN ETKİSİNİ AZALTTI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yağışın saat 15.00'ten itibaren etkisini azaltacağını açıkladı. Temmuz ayının tamamında ortalama 32,5 kg yağış alan İstanbul'da sadece bugün, hem de günün ilk yarısında rekor miktarda yağmur yağdı. Bu son 32 yılın rekoru olarak kaydedildi.  


BAŞBAKAN: OLAY BİR AFET, CAN KAYBI YOK

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki yağış ve sel felaketi için "Olay bir afet, can kaybı yok, kontrol altında. Hasar için gereği yapılacak" açıklamasında bulundu.  İstanbul'daki yağışın büyük, beklenmeyen çok aşırı bir yağış olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları ifade etti:

"Normal mevsim düzeylerinin, ortalamalarının çok çok üzerinde bir yağış. Ama belediye ve valilik iyi bir işbirliği içerisinde işi, krizi yönetiyor. Ana arterlerde bazı su birikintileri falan var. Araç trafiğine kısıtlama getirdiler. Olay kontrol altında. Şu ana kadar rapor edilen can kaybı yok. Afet düzeyinde bir iş. Kısa zamanda anormal bir yağış düşüşü böyle bir durumu ortaya çıkardı. Doğacak hasarlarla ilgili gereken de yapılacak."

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.