İşten atılan işçiler, CHP ilçe teşkilatını bastı

03 Mayıs 2011 Salı 23:05
İşten atılan işçiler, CHP ilçe teşkilatını bastı







İzmir'in Konak Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalışan ve işten çıkarıldıklarını iddia eden bir grup işçi, CHP Konak İlçe Başkanlığı binasını işgal etti.


Konak ilçesi Basmane Meydanı'nda bulunan CHP Konak İlçe Başkanlığı binasına gelen 10 işçi, kendilerini bir odaya kilitledi. Üçüncü kattaki pencerelerden sarkarak slogan atan işçilere, aşağıdaki arkadaşları da destek verdi.

İşçileri ikna etmek üzere binaya giren polis ekipleri, işçilerden birinin üzerine benzin dökmesi nedeniyle binadan çıktı. İşçiler, 1 saat 15 dakika sonra polisin ve işçilerden birinin yakını olan Abuzer Yılmaz'ın ikna çabaları sonucu eylemlerini bitirdi.

Konak Belediyesi'ndeki işlerinden çıkarıldıkları gerekçesiyle 68 gündür eylem yapan taşeron işçiler binadan çıktı. İşçileri, dışarıda bekleyen arkadaşları sloganlarla karşıladı. İşçiler daha sonra gözaltına alındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.