İzmir Serbest Bölgesi'nin arıtma tesisinin işletmesi devredildi

14 Mart 2012 Çarşamba 14:46
İzmir Serbest Bölgesi'nin arıtma tesisinin işletmesi devredildi






İZMİR (CİHAN)- İzmir Serbest Bölgesi, atık su arıtma tesisinin işletmesini özel bir firmaya devretti. İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (İZBAŞ) ile Remondis firması arasında yapılan imza törenine İZBAŞ Genel Müdür Özlem Değirmencioğlu, Remondis Genel Müdürü Deniz Kurt, diğer yetkililer ve tesis çalışanları katıldı.

Törende konuşan Değirmencioğlu, bölgelerindeki firmalara daha profesyonel ve daha kaliteli hizmet sunabilmek için tesisin işletmesinin, uluslararası bir şirket olan Remondis'e devredildiğini söyledi. 20 Avrupa ülkesi başta olmak üzere Çin, Japonya, Tayvan ve Avustralya gibi ülkelerde temsilcilikleri ve faaliyetleri bulunan Remondis'in katı atık toplama, taşıma, geri kazanım, değerlendirme ve bertarafı, su ve atık su yönetimiye ilgili konularda geniş bir hizmet yelpazesine sahip olduğunu belirterek, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Genel Müdür Değirmencioğlu, çevre mevzuatıyla ilgili konulara titizlikle yaklaştıklarını dile getirdi. Gediz Eylem Planı doğrultusunda, Gediz havzasını koruma amacıyla 2012 yılı sonuna kadar arıtma tesisi kurma zorunluluğunda olan firmalar için Türkiye'nin önde gelen arıtma tesisine sahip sanayi bölgelerinden biri olarak, uygun şartlar ve serbest bölge imkanlarıyla seçenekler sunmaya hazır olduklarını, havzada bulunan ve taşınma planı olan firmalar için hızlı ve cazip çözümler üretebileceklerini söyledi. Özlem Değirmencioğlu, atık su arıtma tesisini profesyonel bir işletmeye devrederek bu konudaki kararlılıklarını gösterdiklerini sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.