İzmir'de protez kalp kapak yırtığı ameliyatsız tedavi edildi

14 Aralık 2012 Cuma 15:39
İzmir'de protez kalp kapak yırtığı ameliyatsız tedavi edildi






İZMİR (CİHAN)- İzmir Üniversitesi (İZÜ) Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'nda, iki kez mitral protez kapak ameliyatı geçirmiş ve yüksek risk taşıyan bir hastanın kalp kapağı çevresindeki yırtığı, ameliyatsız, katater yöntemiyle kapattı.
Konuyla ilgili olarak hastaneden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: Protez yapay kapakların, kalbin içinde dikildikleri yerden erken ya da geç dönemde yırtık oluşturarak açılması, kapak ameliyatlarının yüzde 1-9'unda görülebilmektedir. Bu şekilde problemi olan hastalardan ciddi kapak kaçağı, kalp yetmezliği ve ileri derecede bronşit gibi akciğer rahatsızlığı olanlarda ameliyat riskinin yüksek olması, yeni tedavi yaklaşımlarını gündeme getirmektedir. Bu hastalarda yapay kapak dikiş açılmalarını veya yırtıklarını katater gibi ameliyatsız yöntemlerle tıkama uygulamaları, zorluklarına rağmen tercih edilmektedir. Kataterle kapak çevresindeki yırtık tedavisi işleminin en büyük zorluğu, kapaktaki yırtık bölgesinden geçilmesidir. Prof. Dr. Ertugrul Ercan, Prof. Dr. İstemihan Tengiz, Yrd. Doç. Dr. Emre Özpelit, Yrd. Doç. Dr. Nihat Pekel ve Yrd. Doç. Dr. Ferhat Özyurtlu'dan oluşan ekip, katater yönteminin seçilmiş olgularda tercih edildiğini belirtmiştir. Hastamızda bu işlemin daha kolay yapılabilmesi için dünyada ilk kez farklı bir katater kullanılmıştır. Benzer problemi olan hastalarda, başka merkezlerde de bu yeni yaklaşımın uygulanmasının işlemi kolaylaştıracağı düşüncesindeyiz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.