Karabük şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Şehit Polis memuru Alican Öztürk, Karabük'te gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı.

19 Ocak 2016 Salı 20:54
Karabük şehidini gözyaşlarıyla uğurladı







Karabük şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Son Dakika Karabük, Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin polis servis aracına roketatarlı saldırısında şehit olan polis memuru 25 yaşındaki Alican Öztürk'ün cenazesi, askeri uçakla getirildiği Zonguldak Havalimanı'nda gözyaşları içinde karşılandı.
21 Ocak'taki doğum gününe 3 gün kala şehit olan Alican Öztürk'ün cenazesi, askeri uçakla Zonguldak Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesi, Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Zonguldak 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgenaral Birol Şimşek, yakınları ve polisler tarafından karşılandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu polislerin omuzlarında uçaktan indirilip cenaze aracına götürülürken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Ali, annesi Emine, kardeşleri Gülcan ve Yiğit Selim Öztürk tabutun arkasından gözyaşı döktü. Yiğit Selim Öztürk, cenaze aracına konulan ağabeyinin tabutuna başını koyup ağladı. Baba Ali Öztürk de tabuta bakıp, 'Oğlum ben geldim' diyerek ağladı.

Şehit polis Alican Öztürk'ün cenazesi, konvoy eşliğinde toprağa verilmek üzere Karabük'e götürüldü.

DOĞUMGÜNÜ'NE 3 GÜN KALA ŞEHİT DÜŞTÜ

Doğum gününe 3 gün kala şehit olan polis Alican Öztürk'ün cenazesi, konvoy eşliğinde Kartaltepe Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Evin önünde dua edilirken yakınları ve vatandaşlar gözyaşı döktü. Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi, yaklaşık 10 bin kişinin toplandığı Kent Meydanı'na getirildi. Burada polis Alican Öztürk’ün özgeçmişi okunduktan sonra Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.


Cenaze namazına Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Zonguldak 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, çok sayıda polis ve vatandaşlar katıldı. 

Şehidin kız kardeşi Gülcan, annesi Emine Öztürk ile yakınları tabuta sarılıp ağladı. Şehidin babası Ali Özdemir ise tabuttaki oğlunun fotoğrafını öptü ve gözyaşı döktü. Şehidin babası ve dedesinin yanında saf tutan Mehmet Ali Şahin de gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazının kılınması ardından şehidin cenazesi, tekbir getirilerek ve slogan atılarak omuzlarda ambulansa taşındı. Şehidin cenazesi Beşbinevler Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Son Güncelleme: 19.01.2016 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.