Karayolu yamacında çelik halat faciası 1 davcı can verdi

Artvin Erzurum karayolu üzerinde heyalana karşı kayalara halat çeken dağcılar kaza geçirdi. Çelik halat kopunca 5 dağcı 25 metre yüksekten yere çakıldı, 1 dağcı hayatını kaybetti..

07 Nisan 2016 Perşembe 16:35
Karayolu yamacında çelik halat faciası 1 davcı can verdi






Karayolu yamacında çelik halat faciası 1 davcı can verdi

Artvin’de, Erzurum Karayolu üzerinde dağ yamacına kaya kopmalarını önlemek için çelik ağ geren 5 kişilik endüstriyel dağcı ekibi, çelik halatın kopması sonucu 25 metreden düştü. Olayda ağır yaralanan 21 yaşındaki Güngör Şükrü Kokmaz kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, 4 dağcının tedavileri sürüyor.

Olay Artvin- Erzurum Karayolu’nun 5’inci kilometresinde öğle saatlerinde meydana geldi. Deriner Barajı nedeniyle inşa edilen yeni karayolunun geçiş güzergahındaki dağ yamacında kaya kopmalarını önlemek için çelik ağ gerilmesi için çalışma yapan 27 yaşındaki Salih Yüksel, 28 yaşındaki Galip Kazancı, 20 yaşındaki Muammer Gündüz, 33 yaşındaki Abdullah Abanoz ile 21 yaşındaki Güngör Şükrü Korkmaz, çelik halatın kopması sonucu yaklaşık 25 metreden düştü. Çevredeki çalışanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahaleleri yapılan ve sedyeyle yamaçtan karayoluna indirilen 5 dağcı, ambulanslarla Artvin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayda ağır yaralanan Güngör Şükrü Korkmaz tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olan 4 dağcının tedavisi sürüyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yusufeli İlçesi'ne giderken olaya şahit olan Artvin Valisi Kemal Cirit de bir süre durdu ve çalışmaları izledi. Yaralılara ilk müdahaleyi izleyen Vali Cirit, ambulansların hareketi sonrasında yoluna devam etti.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.