Maliye, vergi için 660 bin kişinin kapısını çalacak

15 Temmuz 2011 Cuma 23:22
Maliye, vergi için 660 bin kişinin kapısını çalacak






Şimşek, bu yıl içinde daha önce kapısı çalınmayan 660 bin kişinin kapısını çalacaklarını açıkladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haziran ayı ve ilk 6 ayık bütçe rakamlarını açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vergi gelirlerini yüksek seviyede tutmak için önlem düşünülüp düşünülmediği yönündeki soruya Şimşek, Vergi gelirlerini arttırmak için tabana yayılmasından daha iyi bir önlem olamaz. Spesifik projelerimiz var. Daha önce kapısını çalmadığımız 660 bin kişinin kapısını çalacağız. Onun için çalışıyoruz cevabını verdi. 

CARİ AÇIĞA ÖNLEM
Bir gazetecinin Cari açığa karşı kısa vadede önlem düşünüyor musunuz? sorusuna Şimşek, katma değeri yüksek ürünlere geçişle bunu başaracaklarını aktardı. Türkiye'nin istihdamını arttırmasıyla tasarruf gelirinin artacağını söyleyen Şimşek, 9,6 milyar lira maaş verdiğimiz emeklimiz var. 18 milyon öğrencimiz var. Bunların karşılığında çalışan sayısı artmalı. dedi. Cari açığı azaltmak için enerji girdilerinin de azaltılmasının önemine dikkat çeken Şimşek, nükleer santral devreye girmesi halinde yıllık açığı 4 milyar dolar azaltacağını belirtti. 

TORBA'DAN YIL SONUNA KADAR 14,7 MİLYAR LİRA 
Şimşek, yeni dönemde vergi mevduatının sadeleştirilmesinin en önemli öncelikler arasında yer aldığına dikkat çekti. Yeniden yapılandırılmada taksitler aksatılmazsa gelir ne olacak? sorusuna Yıl sonu tahsilat tahmini 14,7 milyar lira olarak karşımıza çıkıyor. karşılığını verdi. 

10 NUMARALI YAĞA ÖTV
10 numaralı yağın sanayi dışı kullanımı için ÖTV arttırılması sağlandı mı? sorusuna Şimşek, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın yaptığı açıklamayı doğru bulmadığını dile getirdi. Böyle bir çalışmayı daha önceden açıklamanın yanlış olacağını aktaran Şimşek, 10 numaralı yağa ek vergi getirilirse ortak çalışma gerekir. Bu problemin çözülmesi için bahsedilen çalışma konusunda açıklama yapmak istemiyorum. dedi. Merkez Bankası, BDDK'nın aldığı önlemlerin bir miktar hissedilmeye başladığını vurgulayan Şimşek, Orta Vadeli Programın teknik bazda hazırlıklarının devam ettiğini en kısa zamanda bunu bitirmek istediklerine işaret etti. 

DUBLE YOLLAR 5 MİLYAR LİRA YAKIT TASARRUFU GETİRDİ
Bir basın mensubunun Avrupa'daki dip riskine karşı Türkiye'de yeni bir önlem paketi mi geliyor? sorusuna Maliye Bakanlığı'nın tedbir çalışmaları yaptığını söyledi. Hükümet olarak ulaştırmaya ve alt yapıya yapılan yatırımlarla da önlemler alındığını dile getiren Şimşek, yapılan duble yollarla kazaların engellenmesinin yanında yıllık 936 milyon litre yakıt tasarrufu yani 5 milyar lira tasarruf sağlandığına dikkat çekti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.