Mangırcı'nın dilekçesi, iki başkana pahalıya patladı

27 Aralık 2011 Salı 10:47
Mangırcı'nın dilekçesi, iki başkana pahalıya patladı







 
Ankaragücü eski yöneticisi Faruk Mangırcı'nın eski Başkanlar Cengiz Topel Yıldırım ve Cemal Aydın'ın mali ilişkileriyle ilglii Vergi İdaresi Başkanlığı'na verdiği dilekçeler iki eski başkana 1.5 milyon liraya maloldu.
Ankaragücünün girdiği borç çıkmazında eski başkanların rolü olduğunu ve eski başkanlar hakkında şaibeler oluştuğu bu  nedenle de eski başkanların mali-finansal durumlarının ortaya çıkartılmasının eski başkanların şaibeden kurtulmalarını sağlayacağını belirterek Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığına iki ayrı dilekçe veren Faruk Mangırcı'nın başvuruları iki eski başkana 1.5 milyon liraya patladı.

Başvuruların medyaya yansıması üzerine dilekçelerden haberdar olan iki eski Başkan Cemal Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım'ın şirketlerinin Mali Müşavirleri, tesadüfen o günlerde çıkan 6111 sayılı Vergi Barışı yasasından yararlanmak üzere Maliyeye başvurup, Aydın İnşaat A.Ş. ve Tamer Temizlik Lti.Şti.'nin Vergi Barışından yararlanmak istedi.

Özellikle şirketlerin kaynağı belli olmayan girdileriyle ilgili bir hesap olarak bilinen Stok Hesabından dolayı matrah artıran her iki şirket, bu hesabın yanısıra KDV matrahlarını da artırdı.

Bu matrah artırımları sonucu Cengiz Topel Yıldırım 550 bin lira, Cemal Aydın'ın şirketlerinin de 1.1 milyon liraya yakın bir vergi ödemeyi peşinen kabullendiği öğrenildi.

Bu durumda eski başkanlar hakkında verilen iki dilekçe sayesinde devletin kasasına 1.5 milyon liraya yakın bir para girmiş oldu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.