Nükleer enerji karşıtları büyük gösteriye hazırlanıyor

21 Şubat 2012 Salı 11:10
Nükleer enerji karşıtları büyük gösteriye hazırlanıyor






FRANKFURT (CİHAN)- Almanya'da nükleer enerji karşıtları atom santrallerinin bir an önce kapatılması için ülke genelinde büyük bir gösteriye hazırlanıyor. Geçen yıl 11 Mart'ta Japonya'da meydana gelen depremden sonra Fukişima santralinde yaşanan nükleer kazanın yıl dönümü yaklaşırken, Alman eylemcilerde sokaklara dökülecek.

Almanya'nın özellikle atom santralleri bulunan bölgelerinde gösteri hazırlıklarına başlayan nükleer karşıtları federal hükümetin bir an önce atom santrallerini kapatmasını istiyor. Angela Merkel hükümeti, Japonya'daki kazadan sonra 8 adet santralin kapatılması, 2022 yılına kadar da diğer santrallerin tamamen durdurulması kararı almıştı. Ancak nükleer enerji karşıtları bu tarihin çok geç olduğunu ve hükümetin halkı uyuttuğunu iddia ederek en geç 2016 yılına kadar bütün santrallerin kapatılmasını talep ediyor.

Ausgestrahlt adlı girişimin sözcüsü Jochen Stay, Japonya'daki nükleer kazanın yıl dönümünde bu duruma büyük gösterilerle dikkat çekeceklerini duyurdu.

Geçen yıl da atom enerjisi karşıtları ülkenin 151 kentinde sokaklara inmiş ve küçük çaplı gösterilerle hükümetin nükleer enerji politikasını protesto etmişti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.