Ovacık saldırısını üstlendiler

Tunceli Ovacık'ta 9 kişinin yaralandığı saldırıyı PKK ile eylem birliği yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ismini alan örgüt üstlendi.

15 Haziran 2016 Çarşamba 16:22
Ovacık saldırısını üstlendiler






Yazılı açıklama yaparak saldırıyı üstlendiğini duyuran HBDH, patlamada dört özel harekat polisinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Açıklamada şöyle dendi: “13 Haz iran günü öğlen saat 15: 30’da Ovacık’ta bulunan Savcılık ve Polis Özel Harekat Lojmanlarına yönelik HBDH güçlerimiz kapsamlı bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylem esnasında gözle görülen 4 özel harekatçı ölürken çok sayı da yaralının da olduğu tespit edilmiştir. Eylemin etkisiyle lojmanlarda büyük hasar oluşmuştur. Bu eylem artan Türk faşizmine karşı geliştirilirken, Ovacıkta Şehit düşen Baran Dersim ve yoldaşları anısına gerçekleştirilmiştir.”

Bomba yüklü aracın adliye lojmanları önünde infilak ettirilmesi sonucu ikisi polis, ikisi sivil toplam dokuz kişi yaralanmıştı. Yaralılardan üçünün ağır olduğu belirtilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.