Palandöken Belediyesi engellileri unutmadı

11 Aralık 2012 Salı 13:53
Palandöken Belediyesi engellileri unutmadı






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum merkez ilçe Palandöken Belediyesi Kent Konseyi, Kadın Meclisi ile Gençlik Meclisi üyeleri, Palandöken Dede Korkut İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere hediye dağıttı.

Toplumun dezavantajlı kesimini oluşturan engellilerin problemine dikkat çekmek amacıyla Belediye Kent Konseyi, işitme engellilerin eğitim ve öğrenim gördüğü Dedekorkut İşitme Engelliler Okulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere, Kadın ve Gençlik Meclisi ile Konsey üyeleri çeşitli hediyeler dağıttı. Kent Konseyi Başkanı Orhan Bulutlar, yerel yönetim olarak özürlüleri önemsediklerini ifade etti. Bulutlar, ilçe sınırlarında özürlülere yönelik çeşitli projeleri hayata soktuklarını dile getirerek, engellilerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımlarının yükseltilmesi amacıyla çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Kent Konseyi bünyesinde engelliler meclisi oluşturulması için çalışmalar başlatıldığını da hatırlatan Bulutlar, Engelli kardeşlerimizin yerel yönetimimizde söz sahibi olabilmesi için kent konseyimizin bünyesinde engelliler meclisi oluşturarak, yerel yönetime katkı sunmalarını arzuluyoruz. Çünkü onların fikirleri, düşünceleri ve ufuklarına her zaman ihtiyacımız olmuştur ve olacaktır. dedi.

Özürlülerin yaşam alanlarının daha genişletilmesi için ilçe sınırlarında ilk kez özürlüler parkı yaparak yıl içerisinde hizmete açtıklarını hatırlatan Bulutlar, Erzurum'da ilkini yaptığımız engeliler yaşam parkını, bu kardeşlerimizle yaptığımız istişareler sonucunda belirlemiştik. Birçok projemizde ve yine özürlü kardeşlerimizin fikir ve görüşlerine başvuracağız. diye konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.