PKK, 5 yıl sonra yeniden Aktütün'e saldırdı

Terör örgütü PKK yandaşları 5 yıl aradan sonra Aktütün Karakolu'na ilk kez yeniden saldırdı. Saldırıya anında karşılık verildi.

11 Haziran 2014 Çarşamba 19:13
PKK, 5  yıl sonra yeniden Aktütün'e saldırdı






PKK, 5  yıl sonra yeniden Aktütün'e saldırdı

Terör örgütü PKK yandaşları 5 yıl aradan sonra Aktütün Karakolu'na ilk kez yeniden saldırdı. Bu kez taciz ateşi açarak kaçan teröristlere karakoldan anında karşılık verildi.

Hakka’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Aktütün Bölgesi’ndeki askeri birliklere bir grup PKK’lı tarafından havan toplarıyla taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçleri PKK'nın taciz ateşine karşılık verdi.

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinde konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde faaliyet gösteren PKK’lılar tarafından, dün saat 11.10-11.20 arasında, Hakkari/Şemdinli Aktütün bölgesindeki unsurlarımıza yönelik 5 havan atışı yapıldığı herhangi bir zayiat olmadığı belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu atışlara uygun silahlar ile karşılık verilmiştir" denildi.
5 YIL ÖNCE 600 PKK'LI SALDIRMIŞTI

3 Ekim 2008 Şemdinli PKK saldırısı, 3 Ekim 2008'de PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında ; Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleşen çatışmadır. 600 PKK'lının ağır silahlarla Şemdinli Aktütün karakoluna Kuzey Irak'tan ateş açmaları sonucu 15 Türk askeri hayatını kaybetmiş, 2’si ağır olmak üzere 20 askerin de yaralandığı saldırıda 23 PKK'lı da ölmüştür. Çatışma sırasında 2 askerle bağlantı kesilmiştir. 6 Ekim 2008 günü kaybolan iki askerin de hayatını kaybettiği belirlenmişti

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.