Polis, taraftarlara biber gazı ile müdahale etti

10 Temmuz 2011 Pazar 23:47
Polis, taraftarlara biber gazı ile müdahale etti








Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmada tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ile İlhan Ekşioğlu'na destek için düzenledikleri yürüyüşün ardından Boğaziçi Köprüsü'ne doğru hareket eden sarı-lacivertli taraftarlara, polis biber gazı ile müdahale etti.

Bağdat Caddesi'nde başlayarak, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na yanaşıldığında Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yönelen Fenerbahçeli taraftarlar, bir süre hiçbir müdahale olmadan yürüyüşünü sürdürdü.

Taraftarların yürüyüşü sırasında çevik kuvvet ekipleri, diğer istikamette yavaş yavaş onları takip etmeye başladı. Çevik kuvvet ekipleri, Uzunçayır Metrobüs İstasyonu'nu geçtikten sonra köprüye doğru yokuş yukarı çıkmaya başlayan taraftarlara, biber gazı ile müdahalede bulundu.

Müdahaleyle birlikte bölgede bir anda ortalığı beyaz duman kaplarken, rüzgar nedeniyle gaz, büyük bir alanda etkili oldu. Gazdan etkilenen taraftarlar kaçmaya başlarken, köprüye doğru yürüyen kalabalık kısa sürede dağıldı.

FENERBAHÇE TARAFTARLARI YOL KAPATTI

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezaevine götürüldüğü dakikalarda Fenerbahçe taraftarları da Göztepe'de yol kapattı.Kadıköy Uzunçayır mevkiinde karayolundan stada yürüyen taraftarlarla polis arasında gerginlik yaşandı. Taraftarların bir kısmı Göztepe Köprüsü civarında yol kapattı. Öte yandan, Serkan G. isminde bir taraftar, polisin müdahalesi sırasında bariyerlerden atlamaya çalışırken bacağı kırıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri taraftarı hastaneye kaldırdı. Boğaziçi Köprüsü yakınlarında ise taraftarlara polis müdahale etti.

BASIN MENSUPLARINA SALDIRI

Bu arada, adliye binası önünde bekleyen bir grup Fenerbahçeli taraftar, Yıldırım'ın tutuklandığı haberinin duyulması üzerine, taşkınlık çıkardı. Taraftarlar, polis ve basın mensuplarının bulunduğu yöne taş ve bira şişesi attı. Başına şişe isabet eden bir televizyon muhabiri yaralandı. Yaralı basın mensubu hastaneye götürüldü.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.