Reza Zarrab polis zoruyla getirilecek!

Kanlıca'daki yalılarına imara aykırı tadilat yaptırması sebebiyle mahkemelik olan iş adamı Reza Zarrab duruşmaya zorla getirelecek.

14 Mart 2016 Pazartesi 15:24
Reza Zarrab polis zoruyla getirilecek!






Beykoz Kanlıca'daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla iş adamı Reza Zarrab, eşi Ebru Gündeş Sarraf ve bu işleri yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir'in 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Mahkeme, usulüne uygun çağrı kağıdına rağmen geçerli bir mazeret bildirmeden duruşmaya gelmeyen sanık Rıza Sarraf'ın, bir sonraki celse zorla getirilmesine karar verdi. Sanık Ebru Gündeş Sarraf'a duruşma gününü bildiren davetiye çıkarılmasına karar veren mahkeme, bir sonraki celse mazeret bildirmeden gelmemesi halinde zorla getirileceği ihtarının çağrı kağıdına yazılmasına hükmetti. Mahkeme, İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan, Beykoz Kanlıca Mahallesi 23 pafta, 116 ada, 4-5 parseller üzerindeki yalıların tescile esas tüm belgelerinin gönderilmesini istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğünden de yalıların eski haline getirilip getirilmediği hususunda bilgi isteyen mahkeme, duruşmayı erteledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, duruşmanın ardından adliye bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bazı kesimlere hukukun dokunamadığını savundu. Tarihi kültürü korumanın 80 milyon vatandaşın görevi olduğunu ifade eden Tanal, davanın takipçisi olacaklarını ve hukukun verdiği imkanları kullanacaklarını kaydetti. Hüseyin Sağ da Rıza Sarraf'ın bu suçu ikinci kez işlediğini aktararak, "Kanlıca'da binanın tamamını yıkmıştır. Binanın yüzde 90'ı kaçaktır. Onunla ilgili de suç duyurumuzu yaptık. 6 No'lu kurul tespitlerini yaptı. Muhtemelen oraya da dava açılacak. O davadan da yargılanacak. Hiçbir geçerli sebep sunmadan mahkemeye gelmeyen Rıza Sarraf hakkında da zorla getirilme kararı çıktı. Bunu da önemli buluyorum. Ebru Hanım yurt dışındaymış. Konseri varmış Batum'da. O da bir daha ki mahkemeye hazır olacak" diye konuştu.
Son Güncelleme: 14.03.2016 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cane 2016-03-14 16:23:33

bu rızayı ben hiç sevmedim dolandırıcı adama benziyor. parası var kendini bişi sanıyor belkide iyi bir insan bilemezsin tabi arkasından konuşmayalım