Rus Savunma Bakanlığı'nı iyi keklemişler..

Rus Savunma Bakanlığı ve Askeri yetkilileri dün kameralar karşısına geçerek Türkiye'ye yönelik adeta medya savaşı başlattı. Rusya'nın terör örgütü IŞİD'ten petrol satın aldığına yönelik iddialar ise dudak uçuklatan cinsten yalanlarla dolu. İşte Rus Bakan'ın çelişkilerle dolu ifadeleri

03 Aralık 2015 Perşembe 11:56
Rus Savunma Bakanlığı'nı iyi keklemişler..






Rus Savunma Bakanlığı'nı iyi keklemişler..

Rus Savunma Bakanlığı ve Askeri yetkilileri dün kameralar karşısına geçerek Türkiye'ye yönelik adeta medya savaşı başlattı. Algı operasyonuna dönüşen Rus propagandası soğuk savaş döneminin SSCB'sini hatırlattı.

Rus Savunma Bakanlığı'nın uydu görüntüleri ve savaş uçaklarından çekildiği anlaşılan fotoğraflarla Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan konuşması sırasında verdiği rakamlar çelişkiler ve yalanlarla dolu olduğu görüldü. Nitekim, abartının farkına varan Rus yetkililer basın toplantısının hemen ardından Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov'un verdiği rakamları düzeltmek zorunda kaldı.

SURİYE'NİN YILLIK PETROL ÜRETİMİ BİLE O KADAR DEĞİL

Ancak doğrudan Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'le ilişkilenrilmeye çalışılan basın toplantısındaki yalanlar gözden kaçmadı.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, konuşmasında terör örgütü IŞİD'in Türkiye üzerinden günlük 1.5 milyar dolarlık petrol satışı gerçekleştirdiğini ileri sürdü.
Oysa Suriye'nin iç savaş öncesi yıllık petrol ihracatının toplamı 20 milyar doları hiç bir zaman geçmedi..

Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov,
Kasım ayı içerisinde 15 - 16 bin petrol tankerinin Suriye - Türkiye arasında petrol taşıdığını iddia etti.

Türkiye'nin kara taşımacılığında kullandığı toplam tanker sayısı 2014 yılında 17 bin 160'a kadar düştüğü biliniyor. Bu konuda POAŞ tarafından yayınlanan verilerde bu rakama LPG taşıyan tankların da dahil olduğu ortaya çıktı.
Türkiye'nin kara taşımacılığında kullandığı tüm petrol tankerlerini Suriye sınırına sevk etse bile bu kadar tankerin bir arada bulunmasının fiziken mümkün olmadığı ifade ediliyor.

ANTONOV O KADAR TANKERİ NEREDEN BULDUN?

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov'un uydu görüntüleri de tam bir muamma. Büyük bir ticari hareketliliğin yer aldığı uydu görüntülerinde savaş şartlarından eser yok. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız uzmanlar ise bunun bir SSCB dönemi hilesi olduğunu belirterek 'Sınır kapılarından tankerlerin geçtiği uydu görüntüleri 2010 yılında çekilmiş. Hiçbir olağanüstü durum yok. Kamyonlar rutin kontrolünü yaparak iki ülke arasında mal ve hizmet taşıyor. Ruslar bu görüntülerle dünyayı kandırmaya çalışıyor' yorumunu yaptı.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov'un 'Yüzleri kapalı tanker şoförleri' iddiası da tam bir palavra. Tanker sürücülerini banka soyguncusu gibi göstermeye çalışan Rus askeri yetkililer 15 bin tankerle taşınabilecek petrol miktarı konusunda da korkunç bir yalana imza attı.

Petrol taşımacılığı konusunda görüşünü aldığımız uzmanlar '15 bin tankerle bir ayda bakü ceyhan boru hattından daha fazla petrol Türkiye'ye getirilir, Suriye'nin toplam petrol üretimi bu kadar değil. Savaşın hakim olduğu topraklara 15 bin tankerle 30 40 bin sivili gitmeye ikna etmek dünyanın hiç bir yerinde mümkün değil.

Rus Savunma Bakanı Suriye Petrolü'nün Batman'da rafine edildiğini iddia ediyor. Batman Petrol Rafinerisi'nin kapasitesi belli. Bu büyüklükteki bir sevkiyatı rafine etmek bile Batman rafinerisi önünde bir tankerin aylarca beklemesini gereketririr..
Son Güncelleme: 03.12.2015 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.