Rusya ile yeni bir krize gerek yok, hastane faturası yeter

Türkiye'de tatil yapan her yabancıyı yolunacak kaz gibi gören tatil yörelerindeki hastanelerin çıkardığı faturalar görenleri çileden çıkarıyor. Kalp krizi geçiren Sergey Tsurkuk'a günlüğü 6 bin dolar fatura kesildi..

06 Mayıs 2018 Pazar 01:14
Rusya ile yeni bir krize gerek yok, hastane faturası yeter






Rusya ile yeni bir krize gerek yok, hastane faturası yeter

Türkiye ile Rusya arasında uçak krizinin ardından aylar süren çaba iyileşen ilişkilerin ardından, Antalya esnafı Rus turist kazıklama avına çıktı. Kalp krizi geçiren Sergey Tsurkuk  adlı Rus turist, kaldırıldığı hastane günlük tam 6 bin dolarlık fatura çıkardı. Sputnik News sitesi, Rus basınına dayandırarak verdiği haberi okuyanlar 'Yuh' demekten kendini alamadı. 

ZEHİRLİ DOMATES, KAZIKÇI ESNAF

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya, 2014 yılında 4.7 milyon Rus turisti ağırlamıştı. Uçak krizinin ardından bıçak gibi kesilen Rus tatilciler için Antalya esnafının 'Rus turist duasına" çıktığı haberleri yerel basında sıkça yer aldı. Bu ülkeye Antalya ve Mersin seralarından gönderilen domoteslerde çıkan kansorojen madde içeren ilaçlar Ankara ile Moskova arasında yıllardır bir türlü çözümlenmeyen sorun olarak kendini gösteriyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Antalya'dan vazgeçmeyen Ruslar, sağlık kuruluşlarında ve alışveriş sırasında en çok kazıklanan misafirler olarak biliniyor. 


Son olay ise oldukça dramatik. Kaldığı otel odasında baygın olarak bulunan ve kalp krizi geçirdiği öğrenilen Sergey Tsurkuk'un yatırıldığı özel hastane yönetiminin ailesinden 8 milyon ruble (yaklaşık 130 bin dolar) talep ettiği ortaya çıktı..


5 YILDIZLI OTELDE O PARAYA BİR YIL TATİL YAPAR


Rusya'nın Ural bölgesinden Sergey Tsurkuk adlı turistin Alanya'da kalp krizi geçirerek komaya girdiği Rus basınına yansıdı. Tam 130 bin dolarlık fatura karşısında şaşkına dönen aile ne yapacağını şaşırdı. 

BANYODA BAYGIN BULUNMUŞ

Rus basınındaki haberlere göre Tsurkuk'un eski eşi Larisa, ''Onu otel odasındaki banyoda bulmuşlar ve hemen ambulans çağırmışlar. Doktorlar kalbe masaj yapıp, hastaneye götürmüş'' açıklamasında bulundu.


UMUT VEREN AÇIKLAMA YOK


Larisa'nın aktardıklarına göre doktorlar, kritik durumda olan Tsurkuk için herhangi bir tahminde bulunmaktan çekiniyor.

GÜNLÜK FATURASI 6 BİN DOLAR

Hastanenin 1 günlük ücretinin 6 bin dolar olduğunu söyleyen Larisa, yönetimin şimdiye kadar 8 milyon rublelik (yaklaşık 130 bin dolar) fatura çıkardığını belirtti.

ALKOL GEREKÇESİYLE SİGORTA KARŞILAMIYOR

Rus turistin eşi, sigorta şirketininse, Tsurkuk'un kanında alkol tespit edildiği, bunun sigortalılık durumu olmadığını gerekçe göstererek hastane masraflarını karşılamayı reddettiğini aktardı.

ANNE BABASI TÜRKİYE'YE HAREKET ETTİ

Komadaki Tsurkuk'un anne ve babasının, Rus Büyükelçiliği’nin yardımıyla oğullarını geri götürme umuduyla Türkiye’ye hareket ettikleri öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Rus Turiste Kazık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.