Sağlıkçılar, toplu sözleşme yasa tasarısından memnun değil

12 Ocak 2012 Perşembe 13:33
Sağlıkçılar, toplu sözleşme yasa tasarısından memnun değil






 12 Eylül referandumunda toplu sözleşme hakkı elde eden kamu çalışanları, hazırlanan yasa tasarısından memnun değil. Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bürokratların toplu sözleşme hakkını 'ortaoyunu'na çevirdiklerini belirterek, Bürokratik geleneğin işgüzarlığına biz teslim olmayacağız. Hükümet de teslim olmasın. Kamu çalışanları toplu pazarlık hakkına vize konulmasına izin vermeyecek. dedi.
Metin Memiş, Kamu Çalışanları Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı ile ilgili açıklamada bulundu. Memur-Sen'in demokrasiye inanan bir sivil toplum örgütü olarak, her türlü antidemokratik baskıya karşı mücadele verdiğini anlatan Memiş, Sivil anayasa derken, sadece askeri vesayeti değil, toplu sözleşme hakkını hazmedemeyen devlet geleneğini de hedef alıyoruz. 12 Eylül referandumunda, halkından korkan, çalışanından korkan devlet anlayışını yıkmak için sandığa sahip çıktık. Bugün aynı kararlılıkla sivil anayasa sürecine öncülük ediyoruz. Demokrasiyi güçlendirme noktasında toplumsal heyecanın yüksek olduğu bir ortamda, 2 milyon kamu çalışanını ilgilendiren toplu sözleşme yasasında kırılma yaşanmasını kabul etmeyiz. dedi.
Yasa tasarısında hizmet kolu toplu sözleşmesinin önemsizleştirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Memiş, Bürokratlar hükümete, toplu görüşme masasını tarif ediyorlar. Hizmet kollarının sorunları masada müzakere edilmesin istiyorlar. Sağlık ve sosyal hizmetlerde mevcut istihdamın üçte birini geçen taşeronlaşma sorunları, döner sermaye adaletsizlikleri, 24 saat esasına göre çalışan insanların ekonomik ve sosyal talepleriyle yüzleşmek istemiyorlar. şeklinde konuştu.
Hükümete, Toplu Sözleşme Yasası'na uluslar arası hukuk çerçevesinde yaklaşması çağrısında bulunan Memiş, hala Avrupa sosyal şartının örgütlenme hakkını düzenleyen 5 ve toplu pazarlık hakkını düzenleyen 6. maddelerindeki çekincelerin devam etmesinin Türkiye'ye yakışmadığını da söyledi.
Memiş, Toplu pazarlık hakkından ancak, yetkisini paylaşmak istemeyen bürokratik devlet anlayışı rahatsız olur. Hükümet, çalışma ilişkilerinde de darbe anayasasının izlerini silme konusunda cesur olmalıdır. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.