Sakarya'da 2 milyon dolarlık Radyoterapi Merkezi hizmete girdi

04 Şubat 2012 Cumartesi 18:54
Sakarya'da 2 milyon dolarlık Radyoterapi Merkezi hizmete girdi






SAKARYA (CİHAN)- Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 2 milyon dolara yapılan Radyoterapi Merkezi hizmete girdi.
Korucuk'ta yapılan merkezin açılış töreninde konuşan Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, açılışı yapılan merkez sayesinde kanser hastalarının radyoterapi için il dışına gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
Kemoterapi ve radyoterapi tedavilerinin merkezde aynı anda yapılabileceğini kaydeden Bektaş, Hastaların il dışına gitmesine gerek kalmayacak. Eksikliği çok hissedilen bir merkez yarından itibaren faaliyete başlayacak. dedi.
Radyoterapi merkezi doktorlarından Şenay Kaplan, son sistem teknoloji ile kurulan radyoterapi merkezinin tüm hastaların ihtiyacına cevap verebilecek kapasitede olduğunu ifade etti. kaplan, 5-6 dakikalık bir sürede ışın tedavisi yapabileceklerini belirtti.
Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ali İhsan Yavuz, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile SAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, açılışın ardından merkezi gezdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.