Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu OMÜ'de konser verdi

16 Ekim 2012 Salı 20:45
Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu OMÜ'de konser verdi






SAMSUN (CİHAN)- Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 'Musikiye Merhaba' konseri verdi.

Ses Sanatçısı Özlem Acar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkez'inde düzenlenen konser öncesi yaptığı konuşmada, Devlet korolarının varlık nedenleri doğrultusunda, geleneksel Türk müziğimizin özünü teşkil eden değerlerimizi genç nesillerle buluşturmak ve onlara saf müziğimizi tanıtmak amacıyla, ilköğretim, lise ve dengi okullar ile üniversitelerimiz için bu yıl da konserler düzenlemeye devam ediyoruz. Klasik Türk Müziği, kendi tarihi gelişimi içerisinde saray, tekke ve medreselerden destek görmüş; bu tarihi süreçte tek sesli olarak gelişmiş, yenilenmiş, kendine öz makam, usul ve tekniğe sahip olmuştur. dedi.

Arzu Kopuz Çelik şefliğindeki konserde; dönemin en büyük bestekârı ve müzikologu, tarihte 'Büyük Hoca' olarak bilinen Abdülkadir Meragi'nin (1350-1435) eseri, 'Bizim Acemler' olarak bilinen ve Fatih döneminde İran'dan özel olarak getirilen 12 Musikişinasın Rast Nakış Bestesi ve dönemin divan şairlerinin eserleri yer aldı.
Konserin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, koro şefine ve sanatçılara teşekkür etti.

Konsere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.