Sarkozy: 'Türkleri kandırmayalım'

Fransa’nın 6. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmaması gerektiğini belirterek, “Türklerin AB’ye katılabileceklerine inanmasına izin vermek hata” diye konuştu.

03 Aralık 2015 Perşembe 10:05
Sarkozy: 'Türkleri kandırmayalım'






 

Sarkozy, “Türkleri kandırmak ve AB’ye katılabileceklerine inanmalarına izin vermek hata. Türkiye ile sıkı ilişkilere sahip olmalıyız, ortak çıkarlarımız var. Ama Türkiye AB üyesi olmamalı” ifadelerini kullandı.

Brüksel’de 29 Kasım’da düzenlenen AB-Türkiye Zirvesi’nde, geri kabul anlaşmasının uygulanması ve öngörülen 72 şartın karşılanması durumunda Türk vatandaşlarına Ekim 2016’da vizesiz seyahat hakkı verilebileceği açıklanmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11 yıl içerisinde ilk kez Türkiye ve AB arasında böyle bir toplantı olduğunu vurgulayarak “Burada üzerinde anlaştığımız metinde ve ortak deklarasyonumuzdaki kilit konsept üyelik sürecimizin yeniden canlandırılmasıdır” demişti.
Son Güncelleme: 03.12.2015 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.