Singapur halkı, Çinli şoförlere verilen cezaları destekledi

04 Aralık 2012 Salı 15:09
Singapur halkı, Çinli şoförlere verilen cezaları destekledi






SİNGAPUR (CİHAN)- Singapur halkının, grev yapan Çinli otobüs şoförlerine verilen cezaları desteklediği ortaya çıktı.

Singapur´un resmi Geri Bildirim Platformu (REACH) tarafından 30 Kasım - 2 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen ankete göre, katılımcıların yüzde 76´sı hükümetin hızlı bir şekilde şoförlerin grevi konusunda yasal işlem yapmasını övdü. Ankete katılanların yüzde 78´i ise Singapur´un yasadışı eylem ve grevlere karşı sıfır hoşgörü yaklaşımını dayanak göstererek, Çinli şoförlerin kanunları çiğnediğini ve cezalandırılmaları gerektiğini savundu.

Katılımcıların yüzde 74´ü ise Çinli şoförlerin memnuniyetsizliklerini daha uygun yollardan ifade etmeleri gerektiğini belirtti.

Geçen hafta Singapur´daki toplu taşıma şirketlerinden birinde çalışan 171 Çin uyruklu şoför, ücretlerindeki yetersizliği ileri sürerek grev yapmıştı. Başlatılan yasal işlem sonucunda işçilerden biri 6 haftalık hapse mahkum edilirken, 29´u ise sınır dışı edilmişti. Singapur'da 14 gün önceden haber verme koşulu ile işçilere grev yapma izni veriliyor. Ancak ülkede ulaştırma gibi ''temel hizmetlerde işçilere grev hakkı tanınmıyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.