Şırnak ve Diyarbakır'dan 5 şehit yüreğimizi dağladı

Türkiye, Güneydoğu'dan gelen şehit haberleri ile sarsıldı. Şırnak'ta servis aracına yönelik roketli saldırıda 3, Diyarbakır'da keskin nişancı ateşi ile 1 güvenlik görevlisi şehit düştü. Daha önce yaralanan bir polis memurunun acı haberi de ailesine bugün ulaştı

19 Ocak 2016 Salı 01:25
Şırnak ve Diyarbakır'dan 5 şehit yüreğimizi dağladı






Şırnak ve Diyarbakır'dan 5 şehit yüreğimizi dağladı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasonlar sırasında gece yarısı Diyarbakır'dan gelen acı haber yüreğimizi dağladı.  Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'nde dün gece geç saatlerde teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan uzman çavuş, tedavi gördüğü Diyarbakır Hastanesi'nde şehit oldu.

YARALI UZMAN ÇAVUŞ KURTARILAMADI

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde bugün de hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürüyor. Bugünkü operasyonlar sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş ağır yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan uzman çavuş, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞIRNAK'TA ŞEHİT ATEŞİ ÇORUM'A DÜŞTÜ

Şırnak’ta teröristlerce polis servis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru 36 yaşındaki Mustafa Yaşar'ın Çorum'un Ortaköy İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 1 çocuk babası olan Yaşar'ın annesi Adalet Yaşar ve yakınları acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

Şırnak'ta PKK'LI teröristler tarafından şehit edilen polis memuru 36 yaşındaki Mustafa Yaşar'ın Çorum'un Ortaköy İlçesi Aşdavul beldesindeki baba ocağında gözyaşı sel oldu. Babası Hacı Yaşar 9 yıl önce vefat eden şehit Yaşar'ın annesi Adalet Yaşar acı haberle yıkıldı.

Türk bayraklarının asıldığı şehidin babaevi önünde de 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans bekletildi. Ailenin yakınları ve çok sayıda vatandaş, acıyı paylaşmak üzere şehidin ailesinin yanına geldi. Şehit Mustafa Yaşar'ın bir süre ücretli öğretmenlik yaptığı ancak atanamayınca 2006 yılında polis memuru olduğu öğrenildi. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Yaşar'ın, eşi ve çocuğuyla beraber Şırnak'ta yaşadığı kaydedildi. Babasını 9 yıl önce kaybeden ve 3 kardeşin en küçüğü olduğu belirtilen şehit Yaşar'ın, bir ağabeyinin Erzurum'da polis olduğu, Ortaköy ilçesinde özel bir şirkette çalışan diğer ağabeyinin de annesiyle beraber yaşadığı belirtilirken, Aşdavul Belde belediye başkanı Dursun Uzunca, "Çok iyi bir insandı.

Şehit haberi akşam saatlerinde aldık. Şehitimiz kısa bir dönem vekil öğretmenlik yapmıştı. Daha sonra emniyet teşkilatına polis olarak görev aldı. Yarın ikindi namazına toprağa verilecek” dedi.

KARABÜK ŞEHİDİNİ BEKLİYOR

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin polis servis aracına roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru 25 yaşındaki Alican Öztürk’ün Karabük'teki baba evine ateş düştü.

Vali Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, akşam saatlerinde şehidin anne ve babasının Kartaltepe Mahallesi'ndeki evine gitti. Vali Alimoğlu, evin önünde bekleyen şehidin dedesi Recep Öztürk'e acı haberi verdi. Vali Alimoğlu'nun baş sağlığı dilediği işçi emeklisi Recep Öztürk, gözyaşlarını tutamadı.

'İÇİME DOĞDU, TELEFON ETTİM ULAŞAMADIM'

Sağlık görevlilerinin sandalyeye oturtup tansiyonunu ölçtüğü Recep Öztürk, şöyle konuştu: "Vatan sağ olsun, ne yapalım? Ama bunların ızdırabını çekerler. Benim ameliyatımı yaptırdı, kurtardı ama kendi gitti. İçime doğdu. Bu akşam tansiyonum düşmedi. Servis aracına saldırıyı duyunca akşam saat 21.00'de telefon ettim ama ulaşamadım. Televizyona söylenecek diye bakıyordum."

ANNE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Eve Türk bayrakları asılırken, Vali Alimoğlu ve beraberindekiler şehidin babası esnaf Ali Öztürk'e de başsağlığı diledi. 3 çocuğundan en büyüğünü kaybeden Ali Öztürk, evde dua edilirken gözyaşlarını tutamadı. Fenalaşan eşi Emine Öztürk'e de sağlık görevlileri müdahale etti.

Alican Öztürk'ün 5 yıllık polis memuru olduğu ve yaklaşık 1 yıldır Şırnak’ta görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın Karabük’te toprağa verileceği belirtildi.

ŞEHİDİN TÜRK BAYRAĞINA SARILI CENAZESİ AMASYA'YA GETİRİLDİ

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK’lı teröristler tarafından zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 26 yaşındaki Özel Harekat Polisi Gültekin Tırpan’ın cenazesi bugün Amasya- Merzifon Havalimanı'na getirildi. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağıyla getirilen şehidi protokol üyeleri ve ailesi karşıladı. Cenazesi meslektaşları tarafından omuzlarla cenaze aracına kadar taşındı. Cenaze aracına bindirilen şehit Tırpan, karayolu ile Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma hastanesi morguna götürüldü. Şehidin cenazesi yarın Sultan Beyazıd Cami'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Tekirdede Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe defnedilecek.

ŞEHİT POLİS MEMURU SON YOLCULUĞUNU UĞURLANDI

Şırnak'ın İdil İlçesi’nde şehit PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu şehit olan özel hareket polisi Ersin Yıldırım’ın cenazesi, memleketi Gaziantep’te toprağa verildi.
Şehit polis Yıldırım'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'e getirildi. Şehit polis için Yeşilkent Mezarlığı'nda akşam saatlerinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri, protokol üyeleri ve şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda kalabalık katıldı. Şehit polisin ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşı döken babası Cevdet ile annesi Sevim Yıldırım polisler tarafından teselli edildi. Bekar olduğu öğrenilen Yıldırım'ın cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Son Güncelleme: 19.01.2016 01:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.