Suriyeliler demokrasiyle ilk sınav konteyner kentteki muhtarlık seçimine hazır

16 Ocak 2013 Çarşamba 11:24
Suriyeliler demokrasiyle ilk sınav konteyner kentteki muhtarlık seçimine hazır






KİLİS (CİHAN)- Ülkelerindeki diktatör rejimin baskılarından kaçan Suriyeliler, Kilis'te, demokrasiye ilk adımı muhtarlık seçimleriyle atacak olmanın heyecanını yaşıyor. Kurulan konteyner kentte 6 mahallede, aralarında bayanların da bulunduğu 17 aday, yarın muhtarlık için yarışacak. Konteyner kente asılan muhtar tanıtım afişleri, demokrasiye adım atmanın hikâyesinin ilk cümlelerini taşıyor. Onlar, `Özgür Suriye´nin geleceği için seçimlere´ diyerek, bu hikâyenin başkahramanı olmak istiyor.

Yaklaşık 14 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Kilis´teki konteyner kentte, bugünlerde farklı bir telaş var. Birçok ilçenin dahi nüfusundan fazla insanın yer aldığı bu kentte, artık muhtarlar görev yapacak. İçerisinde 6 mahalle bulunan kentte, muhtarlar propaganda çalışmalarını tamamlamak üzere. Seçim kampanyaları hayli başarılı. Afişlerde fotoğraflar asılı ve her aday, oy alıp en üst düzeyde kendi vatandaşları için sorumluluk almak istiyor.

`Özgür Suriye´nin geleceği için seçimlere´ çağrısı, konteyner kentin sokaklarında yankılanıyor. Muhtar adaylarının çokluğu da demokrasiyi özümsemenin güzel bir kanıtı olarak duruyor. Atatürk Mahallesi 3, B-C Mahallesi 5, Fatih Mahallesi 2, Cumhuriyet Mahallesi 3, Osman Gazi Mahallesi 5, Mehmet Akif Mahallesi de 2 adayla seçimlere hazırlanmış vaziyette.

Adayların 3´ü de kadın. Hena Heyeni, bunlardan biri. Suriyeli mültecilerin sorunlarını çözmek için aday olduğunu söylüyor ve Türk hükümetine kendilerine böyle bir imkân tanıdığından dolayı şükran borçlu olduklarını dile getiriyor. Hasan Mustafa da B-C Mahallesi´nin muhtar adaylarından. Onun da tek arzusu memleketine dönebilmek ve bu seçim heyecanının, bembeyaz bir sayfa açarak ülkesinde devam etmesine şahit olmak. Hepsinin arzusu, adil bir şekilde sorunların çözümünü sağlamak ve konteyner kentin yöneticilerine kolaylık sağlamak. Seçim kurulu, sandık kurulu ve seçim kütüklerinin hazır olduğu kent, sandık başında muhtarlarını yarından itibaren belirleyecek ve yeni bir düzenin ilk adımı da bu sayede atılmış olacak.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.