Tatilcilerden geriye çöp yığınları kaldı

Bayram tatili süresinde etrafı kirleten binlerce kişi geride çöp dağları bırakarak gitti. Vatandaşlar tatilcilerin sorumsuzluğuna isyan etti.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 12:07
Tatilcilerden geriye çöp yığınları kaldı






Tatilcilerden geriye çöp yığınları kaldı



9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde sahillere akın edenler geride çöp dağları bırakarak ortadan kayboldu.

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Mahallesi'nde, 9 günlük Ramazan Bayramı süresince sahil kenarında biriken çöpler, hem tatilcileri hem de bölge sakinlerini isyan ettirdi.



9 günlük bayram tatili ile birlikte yaşanan yoğunluk, sorunları da beraberinde getirdi. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Atakent sahilindeki çöpler, görüntü kirliliği ve pis koku oluşmasına neden oldu. Bir süredir toplanmayan çöplerin oluşturduğu yığınların gölgesinde denize girmek zorunda kalan tatilciler, güneşlenecek alan bulabilmek için çöpleri kendileri temizledi. Yetkililerin duyarsızlığına tepki gösteren vatandaşlar, "Çöpler toplanmıyor ve biz kendi imkanlarımızla çöpleri toplayarak belirli yerlerde biriktiriyoruz. Sağlığımız açısından biz bütün önlemleri alsak dahi bunun profesyonel bir şekilde halledilmesi gerekiyor. Her kim ilgileniyorsa bu soruna bir çözüm bulunmalı" dedi.

Tatilcilerin kullanımına açılan tuvalet ve lavabolar ise hastalık saçıyor. Temizlenmediği için sağlık açısından tehdit oluşturan mesire yerlerindeki tuvalet ve lavabolar, kullanım dışı kalıyor. Saatlerce duş ve tuvalet sırası beklediklerini ifade eden vatandaşlar, temizlikten yakınarak, "Buralar hep mikrop yuvası. Buraların daha steril olması gerekiyor. En büyük mikrop yeri duşa kabinler ve tuvaletler. Çok iyi temizlenmesi gerekir ama nerede? Karşımıza muhatap alacağımız bir yetkili bile yok. Biz tatilciyiz, burada yaşamıyoruz. Bugün varız yakın yokuz ama burada sürekli yaşayan insanları düşünmeleri lazım. Çok vahim bir durumdayız. Yetkililer biran önce çözüm bulmalı" diye konuştu.

 
Son Güncelleme: 11.07.2016 12:32
Anahtar Kelimeler:
Tatilcilerden Geriye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.