Türkiye'nin en sakin yeri; Sakin kent doldu taştı

9 günlük bayram tatilini Ege'nin en sakin yerlerinde geçirmeye hazırlananların oluşturduğu trafik izdihama dönüştü. Tatil cenneti Ula'nın Akyaka Beldesi'ndeki Sakin Kent tarihinin en kalabalık günlerini yaşadı. Trafik kuyruğu 12 KM'yi geçti.

07 Temmuz 2016 Perşembe 10:38
Türkiye'nin en sakin yeri; Sakin kent doldu taştı






Türkiye'nin en sakin yeri; Sakin kent doldu taştı

Tatilcilerin özellikle de yaz tatiline çıkanların aradığı sukuneti, sakinliği ve huzuru bulduğu Sakin Kent, Muğla Akyaka tarihinin en kalabalık günlerini yaşıyor. Öyle ki, günü birlik tatilcilerin oluşturduğu kuyruk Akyaka'da şimdiye kadar görülmemiş trafiğe neden oldu. Sakin Kent girişinde uzayan araç kuyruğu 12 KM'yi geçti. Bayram tatili için Sakin Kente gelenlerin çilesi Akyaka'ya daha girmeden kabusa döndü.

YOLLAR'DA TRAFİK ADETA KİLİT

9 günlük Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde başlayan trafik çilesi yola çıkanlara zor durumda bıraktı. Muğla'nın Ula ilçesine bağlı "Sakin Kent" Akyaka Mahallesi’nde özelikle yakın illerden gelen günübirlik ziyaretçiler nedeniyle 12 kilometre çift şerit konvoy oluşurken, plajlarda yer kalmadı.

Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşların ilgi gösterdiği Güney Ege'nin ünlü turizm merkezlerinden "Sakin Kent" Akyaka’ya giden yollarda trafik yoğunluğu yaşandı.


Bayramda binlerce kişinin tatilini geçirmek için geldiği Akyaka'da artan trafik nedeniyle Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, Sabah saatlerinden itibaren çalışma yürüttü.

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Akyaka Mahallesi’nde özelikle yakın illerden gelen günübirlik ziyaretçiler nedeniyle 12 kilometre çift şerit kuyruk oluşurken, trafik ekipleri yoğunluğu azaltabilmek amacıyla saatlerce çalışma yaptı.

Özellikle İzmir, Aydın, Denizli, Burdur ve Isparta’dan günübirlik gelen ziyaretçiler nedeniyle uzun araç kuyruklarının oluştuğu kentte misafirler 12 kilometrelik alanı yaklaşık 1 saat 20 dakika da geçebildi.

PLAJLAR DOLDU TAŞTI

Hava sıcaklığının 38 derece ölçüldüğü Sakin Kent Akyaka'daki Akçapınar, Çınar ve Turnalı sahillerinde yoğunluk oluştu.

Sahillerde şezlong bulamayan çoğu tatilcinin kumların üzerine havlu atarak güneşlenmeye çalıştığı gözlendi.

Bazı vatandaşlar plajda top oynamayı tercih ederken, bazıları iskele ve kayaların üzerinden denize atladı. Bazı aileler de ormanlık alanda piknik yaptı.

Yakın illerden günübirlik turlarla Akyaka'ya gelen yerli turistler ise gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne düzenlenen tekne turlarına katıldı. Bölgeye gelen ziyaretçilerin bir kısmı kano keyfi yaptı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.