Sakin Kent alev alev yanıyor

Dünyanın yaşam alanları içinde canlılar için Sakin Şehir olarak bilinen Muğla’nın Akyaka beldesindeki sazlık alanda yangın çıktı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 17:08
Sakin Kent alev alev yanıyor








Edinilen bilgiye göre, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011 yılı Haziran ayında 'Sakin Şehir' ilan edilen Akyaka beldesindeki sazlık alanda kuru otların tutuşturulması sonucu yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler sazlık alanı sardı. Su samurlarıyla çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan sazlıktaki yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden bir arazöz ve havadan da bir helikopter müdahale etti. Arazinin bataklık olması nedeniyle ekipler söndürme çalışmalarında güçlük çekti.
Sazlık alandaki yangının sazlık etrafındaki susam tarlasındaki kuru otların yakılması ile başladığı öğrenildi. Sazlık alanda tarlası bulunan vatandaşlara ait küçük ahşap barakalarda bulunan eşyalar mal sahipleri tarafından yangın alanından uzaklaştırılırken, görgü tanıkları, “Yangın susam tarlasındaki kuru otlardan çıktı. Rüzgarın da etkisi ile aniden büyüdü” dedi.
Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.