TESK'ten STK'lara 'Fransa'ya karşı ortak hareket edelim' çağrısı

24 Ocak 2012 Salı 16:37
TESK'ten STK'lara 'Fransa'ya karşı ortak hareket edelim' çağrısı






ANKARA (CİHAN)- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sivil toplum kuruluşlarına Sözde Ermeni Soykırımı'nın inkarını yasaklayan tasarıyı yasalaştıran Fransa'ya karşı ortak hareket etme çağrısında bulundu.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Fransa'nın gerçek yüzünün göründüğünü söyledi. Fransa'nın ateşle oynadığını belirten TESK Genel Başkanı, Gerçek yüzünü ortaya koyan Fransa'ya karşı vatandaşlarımız artık iyice duyarlı olmalıdır. Bunun için ilk etapta Fransız ürünlerini almamalılar ve Fransız mağazalarını protesto etmeliler. Gereken ders en kısa zamanda verilmelidir. dedi.

Fransa'nın aldığı kararı şiddetle kınadıklarını ve bu karara tepkilerini yurtiçi ve yurtdışı her türlü platformda dile getireceklerini ifade eden Bendevi Palandöken şu görüşleri dile getirdi: Yüzlerce yıldır süre gelen Türkiye-Fransa dostluğunu hiçe sayarak iç siyasetin malzemesi yapan zihniyet, Fransa içinde kayıptır. Son derece talihsiz bir karar alınmıştır. Tarihi, adalet anlayışını, ifade ve bilimsel özgürlüğü zedeleyen böyle bir kararı kabul etmiyoruz. Eğer şimdi kararlılığımızı göstermez, haklılığımızı anlatamazsak başımıza başka çoraplarda öreceklerdir. Bizde tüm sivil toplum kuruluşlarını milli konularda birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.