Toyota CEO'su Özer: Bugüne kadar 17 milyar dolarlık ihracat yaptık

18 Ekim 2012 Perşembe 12:33
Toyota CEO'su Özer: Bugüne kadar 17 milyar dolarlık ihracat yaptık






SAKARYA (CİHAN)- Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, fabrikanın kurulumundan bu yana 1,2 milyar avroluk yatırım gerçekleştirdiklerini ve 17 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi.

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD)'nin Orhangazi Kültür Merkezi'nde düzenlendiği 'Sakarya Kalite Zirvesi 2012' etkinliğinde Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, Durman Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kahraman ve Güneşoğlu Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, iş adamları ve girişimcilerle buluştu. Özer, Kahraman ve Güneş, katılımcılara iş hayatı ve kaliteli üretim konularında bilgiler verdi.

SAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Çelebi, yaptığı açılış konuşmasında, oluşumunda rol aldıkları Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun Türk ekonomisine 30 milyar dolardan fazla katma değer sağladığını söyledi. Konfederasyonun dünyanın dört bir tarafından iş adamlarını bir araya getirdiğini kaydeden Çelebi, Yapılan iş birliklerine bakıldığında toplamda 30 milyar dolardan fazla Türk ekonomisine katma değer sağlamıştır. TUSKON, Türkiye ekonomisinin yüzde 80'ninden fazlasını oluşturan küçük orta ölçekli firmalara bir motivasyon oluşturmuştur. Bu firmalar ben merkezinden çıkıp biz merkezine yönelmiştir. Bu güvenle dünyanın dört bir yanına ürünlerini daha hızlı bir şekilde pazarlamaya başlamışlardır. dedi.

Çelebi, kaliteli insan ve her ürünün bölgeleri ve Türkiye'yi temsil ettiğini ve büyümesine katkı sağladığını ifade etti.

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer ise Toyota'nın 27 ülkede 77 fabrikada otomobil, ticari araç ve motor-transmisyon parçaları ürettiğini belirtti. Toyota Türkiye'nin Avrupa'daki Toyota fabrikaları arasında 3. büyük tesis olduğunu kaydeden Özer, şunları dedi: Toyota Türkiye, Avrupa'daki 3. büyük tesistir ancak verimlilik, kalite ve diğer birçok gösterge açısından Avrupa'da değil, dünyada çok üstün ve özel bir yerdedir. 2 bin 350 çalışanımız var. Kurulduğumuzdan bu yana 1,2 milyar avroluk yatırım gerçekleştirdik. Bugüne kadar da 17 milyar dolarlık bir ihracat yaptık. 2001 yılına kadar sadece iç piyasa için üretim yapan bir şirkettik. 2002 yılında ihracata başladık. Bu tarihten itibaren çok hızlı bir büyüme süreci yaşandı. 2006-2007 yıllarında 170 bine ulaştık. 2006 yılında Türkiye'nin ihracat lideri olduk.

Global ekonomik krizin Avrupa'ya ihracat yapan şirketlerini de çok ciddi şekilde vurduğunu anlatan Özer; Şuan da daha düşük seviyeler olmasına rağmen üretimimizin yüzde 90'ından fazlasını ihracat olarak gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yılın ortasında Corolla aracımızın üretimine başlayacağız. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.