Turancılardan Rusya'ya tepki: Ben ırkçıyım, bölgede IŞİD olsa nasıl gezerim!

Turancı Hareket Platformu (THP) Başkanı Hasan Kocabey Rusya'nın Suriye'deki Türkmen bölgesinde 13 tane camiyi bombaladığını söyledi. Kocabey, bölgede sivil hayatın yok edilmeye çalışıldığını belirtti ve orada IŞİD'in olmadığını bildirdi.

09 Aralık 2015 Çarşamba 17:08
Turancılardan Rusya'ya tepki: Ben ırkçıyım, bölgede IŞİD olsa nasıl gezerim!






Kocabey, "Ben ırkçı olarak kendimi tanımlayan bir kişiyim. IŞİD o bölgede olsa benim rahat gezmem diye bir durum sözkonusu olamaz" dedi.

Rus bombardımanının yaşandığı Suriye'deki Türkmen bölgesini gezen ve izlenimlerini KRT'de Çağlar Cilara'ya aktaran Turancı Hareket Platformu Başkanı Hasan Kocabey önemli bilgiler paylaştı. Kocabey Rusya'nın bölgede 13 tane camiyi bombaladığını söyledi ve şöyle konuştu:

"RUSYA 13 CAMİYİ BOMBALADI"

"Türkmenler sadece kendi yaşadığı bölgeyi korumaya çalışırken Rusya, İran, Esad, Hizbullah, Türkiye'den THKP-C diye bilinen Mihraç Ural'ın örgütü var, bunlarla mücadele ediyor. Sivil hayat sıfır noktasına indirilmek üzere bölgede. Biz Bayır bölgesinde 15 köyü gezdik, 15 köyde 13 tane cami bombalanmış durumda. Sivil hayatı yok etmeye çalışıyorlar. Şuan Bayır bölgesindeki sivil hayat yüzde 10'lara düşmüş durumda." 

"BEN IRKÇIYIM BÖLGEDE IŞİD OLSA NASIL RAHAT GEZERİM"

"Ben ırkçı olarak kendimi tanımlayan bir kişiyim. IŞİD o bölgede olsa benim rahat gezmem diye bir durum söz konusu olamaz. İki sene önce IŞİD bölgeyi ele geçirmeye çalışmış, 8 ay bölgede Türkmenlerle çatışmış, 8 Türkmeni şehit etmiş. Basında bunlar konuşulmuyor çünkü Türkiye'deki kimse bölgeye gidip araştırma yapmıyor. Türklerde onların 5 adamını esir alarak en sonunda IŞİD'i bölgeden atmışlar. Haritayı elimize aldığımızda IŞİD'in Suriye'nin doğusunda olduğu bilinen bir gerçek. Rusya bombalamak istiyorsa, IŞİD'in sahip olduğu petrol kuyularını bombalamaya başlasın. Daha önce tarımla uğraşan, şimdi sadece topraklarını korumak için orada askerlik yapan Türkmenleri bombalayarak bu bölgede IŞİD var diye yaygara kopartmanın bir faydası yok. Çünkü bölgeyi bilenler IŞİD'in nerede olduğu biliyorlar. Orada Türkmenler dört seneden beri Esad'ın, Rusya'nın yer yer IŞİD'in saldırılarına uğradı ve kimse sesini çıkarmadı. Bu insanlar Türkmen gibi, Türkmen kimlikleri ile, Türk kültürü ile yaşamak istiyorlar. Burada bir insan hakları ihlali var. Aslında bütün dünya kamuoyunun Rusya'nın, Esad'ın, İran'ın, Hizbullah'ın, Mihraç Ural denilen soytarının karşısında olması lazım, çünkü bir insanlık katliamı var."

Son Güncelleme: 09.12.2015 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.