TÜRCAV Genel Sekreteri: Türkiye mezhepçi politikanın yanında yer aldı

Türkiye Caferileri Vakfı (TÜRCAV) Genel Sekreteri Hasan Apaydın Türkiye'nin mezhepçi politika yürüttüğünü söyleyerek, Suudi Arabistan'daki idamları istese önleyebileceğini belirtti.

06 Ocak 2016 Çarşamba 15:24
TÜRCAV Genel Sekreteri: Türkiye mezhepçi politikanın yanında yer aldı







TÜRCAV Genel Sekreteri: Türkiye mezhepçi politikanın yanında yer aldı

Suudi Arabistan
'da 47 Şii din adamının idam edilmesinin yankıları sürüyor. Türkiye'deki Şii toplumu Türkiye'yi Suudi Arabistan'a karşı sessiz kalmakla suçluyor. KRT Haber Koordinatörü Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtlayan Türkiye Caferileri Vakfı (TÜRCAV) Genel Sekreteri Hasan Apaydın Hac sırasında yaşanan izdihamda orada olduğunu, insanların bile bile öldürüldüğünü, Türkiye'nin ölen Türk hacılar için kınama bile yapmadığını söyledi.

Apaydın, Şii din adamlarının idam edilmesiyle ilgili de Suudi Arabistan'ın mezhep savaşı çıkarmak istediğini belirtti ve şöyle konuştu:

"SUUDİ ARABİSTAN İSLAM ALEMİNİN YÜREĞİNE HANÇER SAPLADI"

"Ayetullah Nemr gibi, dini veçhesi olan bir şahsın sadece yaşadığı ülkede, vatandaşı olduğu ülkede daha iyi haklara ve özgürlüklere sahip olmak için vermiş olduğu mücadele neticesinde idam edilmesi bizi son derece rahatsız etmekte. Bunu şiddetle kınıyoruz. Arabistan bu işiyle tüm İslam aleminin aslında yüreğine bir hançer saplamış oldu."

"SUUDİ ARABİSTAN NEDEN FİLİSTİN HALKININ YANINDA YER ALMIYOR?"

Apaydın, Suudi Arabistan'ın mezhep savaşı çıkarmak isteyip istemediği şeklindeki soruya, "Suudi Arabistan nerede bir Şia ismi varsa oraya hemen askeri müdahaledede bulunuyor. Neden Filistin'in yanında yer almıyorsun, neden diğer yerlerde müslümanlara yardımcı olmuyorsun" şeklinde yanıt verdi ve çarğıcı açıklamalar yaptı:

"TÜRKİYE SUUDİ ARABİSTAN'I KINAMADI"

"Geçtiğimiz hac mevsiminde, yaşanan facialarda bizzat oradaydım. Diyanet İşleri Başkanımızın bizzat kendisine ilettim. Orada hacılarımız bile bile öldürüldü ama Türkiye'den bu konuda ne bir kınama nede eleştirel olarak bir açıklama gelmedi. Bu olayda da yine Türkiye'ye düşen, Diyanet İşleri Başkanlığına düşen, din adamlarının tutuklandığı esnada devreye girerek, aracılık görevi yaparak serbest bırakılmaları için çaba sarfetmekti. Ama biz bu çabayı göremedik ve bu bizi son derece üzdü."

TÜRKİYE İDAMLARA KARŞI ÇIKSAYDI..?

Türkiye idamlara karşı çıksaydı Suudi Arabistan idamları gerçekleştirebilir miydi şeklindeki soruya, "Yüzde 90 Türkiye'nin bu idamın önlenmesinde tesiri olurdu. Ama Türkiye'nin böyle bir girişimde bulunduğunu ne gördük ne duyduk. Tam aksine yaşanan idam olayında Türkiye'nin sert tepkisini göremedik. Türkiye bu açıklamaları yapmaması ile mezhepçi politikanın yanında yer almış oldu diyebiliriz."

"TOPLUMU UYARIYORUZ"

"Toplumumuzu sürekli uyarıyoruz. Devletlerin fitne ateşini yakmalarına bizler vesile ve aracı olmayalım. Bizim toplumsal olarak hiçbir ayrılığımız, bizi fitneye düşürecek bir meselemiz yoktur."


Açıklamaların Görüntüsü:

https://www.youtube.com/watch?v=swnEW80CLWI&feature=youtu.be
Son Güncelleme: 06.01.2016 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.