Turhal'da okula gitmeyen kız çocukları eğitime kazandırılacak

18 Ekim 2012 Perşembe 14:43
Turhal'da okula gitmeyen kız çocukları eğitime kazandırılacak






TOKAT (CİHAN)- Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEYDER), 'Kızlarımız Okuyor, Toplum Mutlu Oluyor' isimli projesini daire amirlerine, tüm merkez, belde ve köy muhtarlarına tanıttı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapılan tanıtım programına daire amirleri, TEYDER Başkanı Uğur Fidan, tüm merkez, belde ve köy muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı. Programda sinevizyon yardımıyla İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı destekli 'Kızlarımız Okuyor, Toplum Mutlu Oluyor Projesi'nin içeriği hakkında bilgiler sunuldu. Bu konuda muhtarlara çok iş düştüğünü belirten TEYDER Başkanı Uğur Fidan, okula gitmeyen veya sıkıntılar yaşayan çocukların tespit edilip kendileriyle irtibata geçilmesi gerektiği üzerinde durdu. Amaçlarının okula gitmeyen veya isteksiz olarak giden öğrencileri tespit ederek, eğitime gerçek manada kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Fidan, bunun için dernek olarak köy köy gezdiklerini kaydetti. Fidan, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı destekli projemizin amacı eğitimde sıkıntı yaşayan öğrencileri tespit edip gerçek manada eğitime katmaktır. Bu bağlamda herkese, özellikle muhtarlarımıza çok iş düşüyor. Muhtarlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Çünkü özellikle eğitimde sıkıntılar taşra kesimlerinde yaşanıyor. Merkezde bu tür sıkıntılara rastlamak imkansız gibidir. Biz de dernek olarak öğretmen arkadaşlarımızla köy köy gezerek, aileleri ziyaret ederek projemizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Projemizin genel itibariyle olumlu karşılanması bizleri ayrıca memnun etti. Ayrıca dernek olarak daire amirlerimize, tüm muhtarlarımıza davetimize icabet ettikleri ve projemize destek verdikleri için çok çok teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Program sonunda tüm davetlilere projeyi tanıtıcı broşür ve afişler verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.