2 polisin şehit edilmesiyle ilgili 13 kişi gözaltında

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, 2 polis memurunun evlerinde uyurken PKK'lı teröristlerce şehit edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah düzenlenen operasyonda 2'si DBP yöneticisi 7 kişi daha gözaltına alındı....

24 Temmuz 2015 Cuma 18:09
2 polisin şehit edilmesiyle ilgili 13 kişi gözaltında






ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, 2 polis memurunun evlerinde uyurken PKK'lı teröristlerce şehit edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah düzenlenen operasyonda 2'si DBP yöneticisi 7 kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2'si HDP, 2'si ise DBP yöneticisi toplam 13 kişinin emniyetteki sorguları sürüyor.
Ceylanpınar'da, polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Akan Acar'ın evlerinde uyurken PKK'lılar tarafından tabancayla enselerinden vurularak şehit edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında polis, olayın gerçekleştiği dakikalarda aynı bölgede bulunduğu iddiasıyla HDP Ceylanpınar ilçe yöneticileri Abdulkadir O. ve Ramazan D. ile Sedat A., Naci Y. ve adı açıklanmayan 1 şüpheliyi dün Ceylanpınar'da; Hasan A. ve Yusuf A.'yı da Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde gözaltına aldı.
KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ SABAH OPERASYON YAPILDI
Soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan 7 şüpheliden adı açıklanmayan kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, 6 şüphelinin ise Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alındığı öğrenildi.
Soruşturma kapsamında 48 polisin emniyet ve çeşitli kameralardan elde edilen 200 görüntü kaydını inceledikten sonra bu sabah Ceylanpınar’daki 3 mahalleye eş zamanlı operasyon yapıldı. Aydınlık, Yeni, ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde gerçekleştirilen operasyonda DBP ilçe yöneticileri olduğu öğrenilen Ömer K. ve Ayşe I. ile Elif B., Şirin K., Berfin S., Yılmaz A. ve Uğur A. adlı şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise, 1 pompalı tüfek, 1 tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Şanlıurfa'ya götürülen bugün gözaltına alınan 7 şüpheli de Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlandı. 2 polisin şehit edilmesiyle ilgili gözaltında bulunan toplam 13 şüphelinin sorgulamaları sürerken, olay gerçekleştiren ve kendilerine 'Apocu Fedayiler' adını veren PKK'lıların ise Ceylanpınar'a komşu Suriye'nin Rasulayn kentine kaçtıkları belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.