Diyarbakır'da patlama ölü ve yaralılar var

Diyarbakır’dan yine acı haber geldi.Diyarbakır’daki patlamada 1 kişi öldü,çok sayıda yaralı var.

01 Mart 2016 Salı 20:21
Diyarbakır'da patlama ölü ve yaralılar var






 

Diyarbakır'da patlama ölü ve yaralılar var

Diyarbakır’dan yine acı haber geldi.Diyarbakır’daki patlamada 1 kişi öldü,çok sayıda yaralı var.

 

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Ben-u Sen Mahallesinde meydana gelen patlamada bir kişi öldü.

Görgü tanıkları, yolda yürüyen birinin aniden infilak etiğini söylerken, ceset parçalarının da çevreye saçıldığını dile getirdiler. Patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın yaşandığı bölgede 3-4 evin yıkıldığı ve 100 metre çapındaki alanda kalan ev ve iş yerlerinin de camlarının kırıldığı gelen bilgiler arasında.

Patlamanın bir canlı bombanın üzerindeki patlayıcının aniden infilak etmesi le gerçekleştiği tahmin ediliyor.

PATLAMA PKK'LI GENCİN ELİNDE OLMUŞ

Diyarbakır Valiliği, kentte akşam saatlerinde meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü patlamada 4 kişinin de yaralandığını açıkladı. Patlamada ölen 19 yaşındaki E.Y.'nin PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmaktan kaydı bulunduğunu açıkladı. Valilik açıklamasında şöyle denildi: '1 Mart 2016 günü saat 19.00 sıralarında ilimiz Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 236 sokak üzerinde bir patlama meydana geldiği ihbarının alınması üzerine emniyet müdürlüğümüze bağlı ekipler olay yerine sevk edilmiştir.

Yaşanılan patlamaya ilişkin olarak yapılan ilk incelemelerde, 1997 doğumlu E.Y., isimli bir erkek şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği, yaşları 3 ila 8 arasında değişen toplam 4 çocuğun ise yaralandığı tespit edilmiştir. Yaralı çocuklar tedavileri için hastanelere sevk edilmiştir.

Hayatını kaybeden şahsın yapılan parmak izi sorgulamasından şahsa 'kamu malına zarar vermek, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak' suçlarından adli işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemelerde tüp içerisine hazırlanmış el yapımı bombaya ait parçalar elde edilmiştir. Tüp içerisine hazırlanmış el yapımı bombanın E.Y. isimli şahıs tarafından taşınması esnasında patladığı değerlendirilmektedir. Patlamanın meydana geldiği sokak üzerinde bulunan ikametlerde maddi hasar meydana gelmiş, konu ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır.'


 

 

Son Güncelleme: 01.03.2016 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kemal 2016-03-01 21:48:16

yazık yahu ne hale geldi vatan, her dakika şehit ve ölüm haberi alıyoruz, bir yandan operasyona giden askerlerin çektiği sıkıntılar bir yandan bunlar, gerçekten yeter..

Avatar
Kadir 2016-03-02 02:16:48

artık su sekilde ki haberler o kadar can sıkmaya başladı ki insanlarında bir sınırı var en sonunda ayaklanma olacak bir türlü bitiremediler su pkk'yı o kadar operasyon yapıyorlar ama sonuç yok..