ESKİŞEHİR'DE 14 ARALIK OPERASYON: STV'NIN YAPIMCISI VE YÖNETMENİ GÖZALTINDA (3)

STV YÖNETMENİ KOÇ'UN AVUKATI BALABAN: TAHŞİYE'Yİ İLK DEFA DUYDUK Eskişehir'de sabah erken saatlerinde, STV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizisinin yapımcısı Salih Asan ile birlikte gözaltına alınan yönetmen Engin Koç'un avukatı Turgay...

14 Aralık 2014 Pazar 12:48
ESKİŞEHİR'DE 14 ARALIK OPERASYON: STV'NIN YAPIMCISI VE YÖNETMENİ GÖZALTINDA (3)






STV YÖNETMENİ KOÇ'UN AVUKATI BALABAN: TAHŞİYE'Yİ İLK DEFA DUYDUK
Eskişehir'de sabah erken saatlerinde, STV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizisinin yapımcısı Salih Asan ile birlikte gözaltına alınan yönetmen Engin Koç'un avukatı Turgay Balaban, müvekkilinin 'silahlı terör örgütü üyesi olmak'la suçlandığını söyledi. Gözaltı kararındaki radikal 'Tahşiye' grubunu kendisinin ve müvekkili Engin Koç'un ilk defa duyduğunu ifade eden avukat Balaban şöyle konuştu:
"Fuat Avni'nin tweetlerinde belirttiği gibi operasyon başladı. Emniyete geldik gözaltı sebeplerini inceledik. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden gözaltı kararı ile ilgili olarak evrak aldık. Müvekilim Engin Koç Sungurlar dizisinin yönetmeni. Gözaltına alınma sebebi emniyetten aldığımız evraka göre 22 Ocak 2010 tarihinde yapılan operasyonla gözaltına alınan radikal Tahşiye grubu olarak bilenen şahıslarla alakalı bir operasyon yapılmış ve bu operasyonun talimatının ülke dışından geldiği ve alınan talimatla ülke içerisindeki uzantılarından gazete ve televizyonların bu talimat doğrultusunda soruşturmayı yürüten görevlilerin aynı doğrultuda çalışma yaptığı gerekçesiyle radikal Tahşiye soruşturmasında talimatı veren talimatla hareket eden basın yayın ve medya ile Emniyet görevlileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014'de 133 bin 596 sayılı soruşturma dosyası ile silahlı terör örgütü üyesi olmak ve iftira suçunu atmaktan dolayı bir soruşturma başlatıldığı belirtilmiştir. Bunun dışında herhangi bir delil bize gösterilmemiştir. Buradaki polisler de talimatla işlem yaptıkları için onlar da çok bilgi sahibi değillerdir. Müvekkilim bir televizyon senaryisti değildir, yönetmenidir. Önüne gelen senaryoyu dizi olarak çekmiştir. Türkiye tarihinde belki ilk defa çekilen biz diziden dolayı bir yönetmenin gözaltına alındığı gördük. Sanıyorum silahlı dizi çekmek suç olsa gerekir, oyuncak silahlarla dizi çekmek. Ve Tahşiye grubu ilk defa duyduk. Müvekkilim de bu kelimenin ne olduğundan haberdar değildir. Bana sormuştur. Ben de o an Google bakarak Tahşiye grubunun ne olduğuna dair bilgi sahibi oldum. 2010 yılında bu örgüte yapılan, bu gruba yapılan bir eylem nedeniyle gözaltına alındı. Televizyonda bu konuyla alakalı dizi çektiğinden dolayı gözaltına alınmıştır. Emniyet personelinin de, işlem yapan emniyet personelinin de çok mutlu olmadığını söyleyebilirim. Hepsinde bir durgunluk ve sakinlik vardı. Belki de rahatsızlık vardı bu operasyondan. Türkiye hukuk devletidir. Bu sıkıntıyı da aşacaktır. Hukuk daima üstün gelecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.