Mersin'de Usulsüz Kullanılan 12 Lüks Araç Trafikten Men Edildi

MERSİN Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye yabancı ülke pasaportu ile girişi yapılıp Türk vatandaşı tarafından kullanıldığı saptanan yabancı plakalı 12 lüks aracı trafikten men edip Gümrük...

18 Kasım 2014 Salı 16:47
Mersin'de Usulsüz Kullanılan 12 Lüks Araç Trafikten Men Edildi






MERSİN Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye yabancı ülke pasaportu ile girişi yapılıp Türk vatandaşı tarafından kullanıldığı saptanan yabancı plakalı 12 lüks aracı trafikten men edip Gümrük Müdürlüğü'ne teslim etti.
Mersin'de yabancı plakalı araçları Türk vatandaşlarının kullandığı yönünde gelen şikayetler üzerine harekete geçen polis, kapsamlı çalışma yaparak usulsüz kullanılan yabancı plakalı 12 lüks aracı trafikten men etti. Çoğu son model olan araçlar, işlemlerinin ardından Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi. Son dönemde kentte yabancı plakalı araç sayısının arttığını belirten Trafik Bürolar Amiri Başkomiser Ali Özkan, geçen 6 Kasım'da da usulsüz kullanıldığı tespit edilen 18 yabancı plakalı aracı trafikten men ettiklerini hatırlatarak şunları söyledi:
"Ülkemize sınırı olan ülkelerden yasalara uygun şekilde araçları girdirerek yasal olmayan şekilde kullanılan araçlar üzerindeki bu ikinci denetimimizde 12 lüks araç aldık. Bu araçları Mersin Gümrük Müdürlüğü'ne teslim ediyoruz. Burada Gümrük Kanunu'na muhalefet ediliyor. Kurallara uygun olarak getirildikten sonra kullanması gereken kişiler tarafından kullanılmıyor. Örneğin, Gürcistan vatandaşı pasaportu ile araç getiriliyor bir Türk vatandaşı tarafından uzun süreli kullanılıyor. Bu da Gümrük Kanunu'na aykırı olduğu için Gümrük Kanunu'ndan gerekli işlemler yapılmak üzere geçici olarak araçları trafikten alıkoyup , Gümrük Müdürlüğü'ne teslim ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.