Silopi'de bayrak yakıldı, banka ateşe verildi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bu gece yol kapatan göstericiler polisle çatışırken, ilçe savaş alanına döndü. İlçenin giriş ve çıkışlarını barikatlarla kapatan göstericilere polis,...

08 Ekim 2014 Çarşamba 03:03
Silopi'de bayrak yakıldı, banka ateşe verildi






Silopi'de bayrak yakıldı, banka ateşe verildi

SİLOPİ'DE BAYRAK YAKILDI, BANKA ATEŞE VERİLDİ

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bu gece yol kapatan göstericiler polisle çatışırken, ilçe savaş alanına döndü. İlçenin giriş ve çıkışlarını barikatlarla kapatan göstericilere polis, dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Göstericilerin molotof ve taşla karşılık vermesi üzerine gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale edildi.

Olaylar sırasında Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ait Dicle Mahallesi'ndeki lojmanlara saldırgan gruplar burada özel bir termik santrale ait 7 araçla bir iş makinesini yaktı. Saldırganlar Türk Bayrağı ve Atatürk büstünü yerinden sökerek İpekyolu'na çıkarttı. Burada ilk önce mobese direğini deviren göstericiler daha sonra Türk Bayrağı'nı yaktı. Atatürk büstünü tekmeleyen göstericiler 20 metre uzaklıktaki ikinci mobese direğini de yerinden söktü. Polis, göstericileri dağıtmak için gaz bombaları ile müdahale etti.

Özel bir banka şubesine de saldıran göstericiler, içeriye girerek eşyaları ve evrakları sokaklara savurduktan sonra bankayı molotoflarla ateşe verdiler. Göstericiler bankada buldukları Türk Bayrağını da dışarı çıkartarak ateşe verdi. Kalabalık daha sonra 2 banka şubesine daha zarar verdi, dün yakılan özel dershaneye bir kez daha saldırıldı.

Barbaros Mahallesinde toplanan bir grup gösterici ise Vatan İlkokulu'na girerek eşyaları ateşe verdiler. Ofis Mahallesinde toplanan 50 kişilik yüzleri kapalı bir başka grup ise İlçe Jandarma Komutanlığı'na molotof kokteylleri ile saldırdı. Jandarma ve polis ekipleri göstericileri dağıtmak için basınçlı su ve gaz bombası kullandı. Polis göstericileri dağıtmak için zaman zaman havaya ateş açtı. İlçenin farklı noktalarında polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar gece boyunca devam etti.

DİYARBAKI EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVİNİN BAŞINDA AÇIKLAMASI

Diyarbakır'da yaşanan olaylarda İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün izin alıp şehirden ayrıldığı iddiaları üzerine Valilikten yapılan açıklamda görevinin başında olduğu belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır'da meydana gelen olaylar devam ederken İl Emniyet Müdürümüz Dr. Sayın Halis Böğürcü'nün 30 gün izin aldığı ve şehirden ayrıldığına dair internet medyasında yer alan haberler tamamen asılsız ve gerçek dışı olup, Sayın İl Emniyet Müdürümüz görevinin başındadır. Bu tür haberlerin olumsuz algı oluşturmaya yönelik çabalar olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),()



FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.