Tunceli'de Pülümür Vadisi'nde PKK'ya operasyon

TUNCELİ Valiliği'nin aldığı kararla trafiğe kapatılan Tunceli- Erzincan karayolu üzerindeki Pülümür Vadisi'nde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı. Tunceli Valiliği'nin kararıyla, Tunceli-...

15 Eylül 2015 Salı 13:03
Tunceli'de Pülümür Vadisi'nde PKK'ya operasyon






TUNCELİ Valiliği'nin aldığı kararla trafiğe kapatılan Tunceli- Erzincan karayolu üzerindeki Pülümür Vadisi'nde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.
Tunceli Valiliği'nin kararıyla, Tunceli- Erzincan ve Tunceli- Ovacık karayolları bugün saat 05.00'ten itibaren 3 gün süreyle araç trafiğine kapatılırken, bölgeye sivillerin girişi de yasaklandı. Yasak kararından sonra bu sabah saatlerinden itibaren Pülümür Vadisi'nin girişi olan Tunceli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Şehit Memet Jandarma Karakolu ile Pülümür İlçesi çıkışındaki Balpayam yol ayrımında jandarma yollara barikat kurarak, araç ve yaya geçişleri izin vermedi.
Pülümür Vadisi'nin araç ve sivil geçişlerine tamamen kapatılmasının ardında bugün sabah erken saatlerinde, bölgeye helikopterlerle çok sayıda jandarma özel hareket timleri indirildi. Güvenlik birimlerinin daha önce insansız hava araçları ile bölgede yaptığı keşifler sırasında, Pülümür Vadisi içindeki birçok stratejik nokta ve helikopterlerin iniş yapabileceği alanlara teröristlerin bombalı tuzaklar kurduğu tespit edildi. Bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler bu tuzakları temizlerken Pülümür Vadisi'nin birçok bölgesinde operasyon başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.