Üst geçide çarpan İETT otobüsünde patlama (3)

    İbrahim AKTÜRK - Süleyman KAYA - Ümit TÜRK/İSTANBUL, () YENİKAPI'daki  mitingde görevli polisleri taşıyan İETT otobüsü, Fatih'te Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Kaza sonrası otobüste...

20 Eylül 2015 Pazar 16:14
Üst geçide çarpan İETT otobüsünde patlama (3)






 

 
İbrahim AKTÜRK - Süleyman KAYA - Ümit TÜRK/İSTANBUL, () YENİKAPI'daki  mitingde görevli polisleri taşıyan İETT otobüsü, Fatih'te Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Kaza sonrası otobüste patlama meydana geldi . Patlama sonrası 20 polis ile 6 zabıta memuru yaralandı. Yapılan ilk incelemede, otobüsün LPG yakıt deposunun patladığı tespit edildi. Yaralılar ambulansla çevre hastaneler kaldırıldı. Patlama sonrası otobüsün alev almaması olası bir facianın önüne geçti. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi. Olay yerindeki incelemenin ardından otobüs çekilerek götürüldü.

BÜYÜK BİR FACİA OLABİLİRDİ
Çevrede esnaf olan Sebahattin Tekkol, “Büyük bir patlama sesi duydum. Otobüs üstgeçidin altından geçerken yakıt deposu üstgeçide çarpmış. Daha sonra şiddetli bir patlama meydana geldi. Otobüsün içindeki polisler yaralanmış. Daha önce de benzer bir kaza yaşanmıştı. Sabahın erken saatlerinde olması, daha büyük bir faciayı önledi" dedi. Bir başka görgü tanığı da otobüs sürücülerinin yüksekliği hesaba katmaması nedeniyle benzer kazanın daha önce de olduğunu söyledi. Vatandaşlar, bundan sonra benzer olayın yaşanmaması için yetkililerin önlem alması gerektiğini söyledi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, "Yeni Kapı Miting Alanında yapılacak 'Teröre Karşı Tek Ses' konulu açık hava toplantısı için görevlilerimizi taşıyan İETT otobüsü, Fatih İlçesi Namık Kemal Caddesi üzerinde tren üst geçidine sıkışmış, sıkışma sonucu otobüsün gaz sistemine bağlı olarak patlama meydana gelmiştir. 20 polis ve 6 belediye zabıta görevlileri yaralanmış, yaralılardan 3 görevli ameliyata alınmış durumu hafif olan diğer görevlilerin ayakta tedavileri yapılarak taburcu işlemleri başlatılmıştır" denilidi

OTOBÜS ALEV ALMIŞTI
Aynı yerde yaklaşık 3 ay öncede İETT otobüsü kaza yapmıştı. Yakıt deposu patlayan otobüs alev almış, sürücüsü ağır yaralanmıştı.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.