Kocaoğlu'ndan Bakan Eroğlu'na "Müdür" yanıtı

"Hiç yakışmadı" İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, körfeze ÇED'le ilgili açıklamaları ve talebiyle ilgili olarak, "Benim Şube müdürüm cevap verir" diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun...

11 Mayıs 2015 Pazartesi 12:18
Kocaoğlu'ndan Bakan Eroğlu'na






"Hiç yakışmadı"

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, körfeze ÇED'le ilgili açıklamaları ve talebiyle ilgili olarak, "Benim Şube müdürüm cevap verir" diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bu sözlerini “Devlet bürokrasisini bilen, 7-8 yıldır bakanlık yapmakta olan bir kişiye bu açıklama hiç yakışmadı. Bu kentin 11 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı üstlenmiş bir kişiyi şube müdürüne havale ederse, o Bakan Bey'le bizim hiçbir işimiz olmaz. Ona en güzel yanıtı İzmirliler verecektir" diyerek değerlendirdi.

İzmir'de genel siyasetin muhalefet tarafından Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapılmaya çalışıldığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Daha önce bu konuda uyarılarımız olmuştu. Sonra daha güçlü bir açıklama yaptık. Özellikle İzmir Körfezi'nin iki yıldır bekleyen ÇED onayı konusunu gündeme getirdik. 'Onlar konuşur, biz yaparız diyorsunuz ya! Hadi körfezin ÇED işini çözün! Hadi yapın bakalım' diyerek. Ama Sayın Bakan, 'Başkan benim muhatabım değil. Ona şube müdürüm cevap versin' gibi garip bir açıklama yapmış. Çok üzüldüm. Tabii kendi adıma değil, Sayın Bakan adına çok üzüldüm. Acaba Ankara, İstanbul, Bursa, Samsun veya başka herhangi bir AKP'li büyükşehir belediye başkanına 'Benim muhatabım değilsin; sana şube müdürüm cevap versin' diyebiliyor mu? Bu konuşma, İzmir'den aday olan Bakan Eroğlu'nun İzmir'e ve İzmirlilere bakış açısını da göstermektedir. Maalesef İzmir'e şaşı bakmaya devam ediyorlar. Devlet bürokrasisini bilen, 7-8 yıldır bakanlık yapmakta olan bir kişiye bu açıklama hiç yakışmadı. İzmir, Türkiye'nin en çok katma değer üreten illerinden biri; en ileri, en aydınlık kentidir" dedi.

Bakan Eroğlu'nun “Haliç'i devlet değil İSKİ temizledi" sözüne de gönderme yapan Başkan Kocaoğlu, "Biz de körfezimizi kendi imkanlarımızla temizliyoruz. Devletten istediğimiz sadece bir izin, bir imza. Gerisini kendimiz hallediyoruz zaten" diye konuştu.

BAKAN NE DEMİŞTİ?

Bakan Eroğlu, gazetecilerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Körfez'deki sığlaşmayı önlemek ve İzmir limanını derinleştirecek, TCDD ile ortak projesinin iki yıldan bu yana bekledikleri ÇED raporunun çıkmasını sağlaması çağrısını hatırlatması ve nasıl yanıt vereceği sorusuna, "Benim Şube müdürüm cevap verir. İsterseniz İstanbul'da körfez temizliği yapan müsteşar yardımcım var. Ona söyleyeyim yanıt versin. Bizim muhatabımız Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu bir şey söylüyorsa hemen söylerim" demişti.

İZMİR, ()

FOTOĞRAF

 



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.