Beşiktaş'ta patlama, 7 sivil 38 vatandaşımış şehit oldu

Acı haberi, 3 bakan sabaha karşı verdi. Beşiktaş'ta dün akşam saatlerinde düzenlenen terörist saldırıda ikisi sivil vatandaşımız, 7 sivil 31'i polis 38 şehidimiz var. Toplam 166 kişinin yaralandığı kanlı terör saldırısı sonrası 10 kişi gözaltına alındı.

11 Aralık 2016 Pazar 02:52
Beşiktaş'ta patlama, 7 sivil 38 vatandaşımış şehit oldu






İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Beşiktaş'ta bombalı saldırıda 38 şehidimiz var
 
Dün akşam saat 22.30'da İstanbul Beşiktaş'da düzenlenen kanlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı saatler ilerledikçe sürekli arttı. Saldırının üzerinden 3 saat geçmesinin ardındran ilk olarak iki şehitle başlayan can kaybı sayısı, aradan geçen saatler boyunca 38'e çıktı. Türkiye, katliam saldırısının ardından Milli Yas ilan ederken, katliamı gerçekleştiren teröristlere yönelik eşi benzeri görülmemiş bir operasyon başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'taki hain terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "7'si sivil vatandaşımız, 1'inin kimliği tespit edilemedi, 30 polis memurumuz şehit oldu" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Beşiktaş'taki terör saldırı hakkında açıklama yaptı.

Soylu, "Dün akşamki saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. 7'si sivil vatandaşımız, 1'inin kimliği tespit edilemedi, 30 polis memurumuz şehit oldu. 155 vatandaşımız hastanelerde tedavi görüyor. Gözaltına alınanların sayısı 13'e çıktı. Saldırı PKK'yı işaret ediyor" dedi.

Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Türkiye, PKK, DEAŞ ve FETÖ örgütlerinin hedef alanında bulunmaktadır. Güvenlik kuvvetlerimiz 24 saat tedbir almak, vatandaşımızın huzur ve güveni için çalışmak için çaba sarf ediyor. Bu konuda elbette ki gerek DEAŞ'ın, gerek PKK'nın, gerek de FETÖ'nün bu süreçte Türkiye'nin bu huzurunu ve istikrarını bozmak için çabası var. Buna dair istihbaratlar değerlendirilmekte ve tedbir alınmaktadır" ifadelerini kullandı.
NUMAN KURTULMUŞ'TAN SABAHA KARŞI İLK AÇIKLAMA
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün akşam saat 22.30'da meydana gelen bombalı saldırının ardından önemli açıklamalar yapıyor.. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş yaptığı açıklamada, maç sonrası iki canlı bomba ile saldırı düzenlendiğini söyledi. Kurtulmuş "Çok büyük bir acı ile karşı karşıyayız dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise teröristlerin katliam saldırısında 29 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Soylu, 166 kişinin yaralandığı katliam saldırısı sonrası gözaltına alınan 10 kişinin sorgulandığını duyurdu.
 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklaması

Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen akabinde Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde, saat 22.29'da el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, el düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek istiyorum.

Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. Biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız... 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23'ünün 17'si şu anda ameliyatta, 6'sı ise yoğun bakımda.

"10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Kamuoyuna bilgi arz etmek isterim; patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak, şu anda emniyet güçlerimizle yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Ve gerek olayın failleri, gerek olayın tespiti, kimler tarafından yapıldığı konusunda arkadaşlarımız tarafından yürütülüyor.




KURTULMUŞ'UN SÖZLERİ

"Bu hain saldırı sonrası milli duruşumuzu sergilememiz gerekiyor.
Hastanede yaralı polislerimiz, yaralı polislerimizin milli duruşu sergilediğini belirtmek istiyorum..

Bu basit bir saldırı değil. İki kişinin yaptığı saldırı olmadığını biliyoruz. Terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı organize bir saldırı hazırlığı içinde olduğunu biliyoruz. Türkiye bu yaraları saracaktır.
Milletimiz uyanık olmalı. Bu terör örgütlerinin arkasındaki unsurları mutlaka ortaya çıkaracaktır. Milletimizin başı sağolsun.
.
Beşiktaş'ta polis ekiplerini hedef alan katliam saldırısının ardından İstanbul'a gelen Süleyman Soylu, Beşiktaş Arena ve Maçka Parkı'nda incelemeler yaptıktan sonra yaralı polis memurlarını ziyaret etti. 4 ayrı hastanede tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörist saldırı hakkında önemli bilgiler verdi.

Dün akşam Beşiktaş Bursaspor Maçı sonrası saat 22.30'da meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans gönderildiğini ve çevrede güvenlik önlemleri alındığını belirten Soylu şu bilgileri verdi..
 
Son Güncelleme: 11.12.2016 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
affet 2016-12-13 18:17:47

Yirtik