Devleti 30 milyar dolar zarar uğratmışlar

Paralel yapılanmaya yönelik son operasyonlarda, devleti 30 milyar dolar zarara uğratan işadamlarının çoğunun kaçtığı ortaya çıktı

12 Aralık 2015 Cumartesi 03:25
Devleti 30 milyar dolar zarar uğratmışlar






Devleti 30 milyar dolar zarar uğratmışlar

Paralel yapılanmaya yönelik son operasyonlarda, devleti 30 milyar dolar zarara uğratan işadamlarının çoğunun kaçtığı ortaya çıktı. Ankara merkezli 10 ilde, FETÖ’nün ‘tepe yönetimi’ne operasyon yapıldı. Haklarında gözaltı kararı olan 78 kişiden 68'inin yurtdışına kaçtığı öğrenildi.

78 SANIKTAN 68'İ KAPAĞI YURT DIŞINA ATMIŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığ
ı; aralarında İstanbul, Ankara ve Antalya’nın da olduğu 10 ilde örgüte yönelik operasyon yaptı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve aralarında örgütün 'Başyüceler Şurası'nın başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 78 kişiden 68'inin yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.  Kaçanların çoğunun yasadışı yollarla ülkeyi terk ettiği belirlendi

SADECE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

"Paralel yapı İç Anadolu bölge eğitim imamı" olduğu ileri sürülen Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan için de gözaltı kararı bulunuyor. Operasyonun, örgütün "ülke ve bölge imamları" olduğu ileri sürülen "tepe yönetimine" yönelik gerçekleştirildiği belirtiliyor. Operasyon kapsamında, sadece İlhan İşbilen ve 4 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

GÜLEN’iN ‘iŞBiLEN'i YAKALANDI

Gülen’e yakın isimlerden İlhan İşbilen, “Neden gözaltına alındınız?” sorusuna, “Bunlar çok klasik sorular, geçin bunları” yanıtını verdi. 

AK Parti İzmir eski milletvekili İlhan İşbilen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde yakalanan İlhan İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

DOKTOR DA KAYIPLARA KARIŞTI

İşbilen gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna "Klasik sorular bunlar. Geçin bunları, biraz başka sorular  sorun" yanıtını verdi.

İşbilen, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. İşbilen'in Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Polis, operasyon kapsamında bir dönem Fetullah Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı da gözaltına almak için Beylikdüzü'ndeki işyerine gitti. Kapıyı çalan polis, açan olmayınca çevrede bir süre araştırma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Devleti 30 milyon lira zarara uğrattılar

Çorlu'da paralel yapıya destek çıkan toplam 26 işadamı gözaltına alındı.

Türkiye genelinde yapılan operasyonların halkalarından biri de Tekirdağ oldu. Çorlu İlçesi'nde paralel yapıya yakınlığıyla bilinen Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 5’i tutuklandı.

HAYALİ PROJELER

Paralel yapının Türkiye genelinde yüzlerce hayali projeyle aldığı hibeleri FETÖ'ye aktarıp devleti 30 milyon lira zarara uğrattığı tespit edildi.

GASP EDİLEN ARSALAR ÖRGÜTE AKTARILMIŞ

Sivas’ta ‘paralel yapı’ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi. İşadamları ve dernek yöneticilerinin, hayırsever vatandaşların dini duygularını istismar ederek  ellerinden arsalarını alıp paralel yapıya ait kuruluşlara aktardıkları öne sürüldü.
Son Güncelleme: 12.12.2015 03:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.