MHP'de imza krizi: 543'te kaldı, son kararı mahkeme verecek!

1 Kasım seçimlerinde alının sonuçların ardından Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'ın başını çektiği muhalif hareketin topladığı imza sayısı 543'te kaldı

15 Ocak 2016 Cuma 20:08
MHP'de imza krizi: 543'te kaldı, son kararı mahkeme verecek!






MHP'de imza krizi aşılamadı: 543'te kaldı

Milleyitçi Hareket Partisi'nde muhalif hareketin başını çektiği kurultay talepleri için delegeden toplanan imza sayısı 601'e ulaşamadı. Tüzük gereği, olağanüstü kurultay yapılabilmesi için 601 imza toplanması gerekirken muhaliflerin imza sayısı 543'te kaldı.

MHP'de parti içi muhalefet tüzük kurultayı için 543 imza topladı. MHP kurultayında tüzüğün değişmesi için 601 imza gerekiyor. 1 Kasım seçimlerinde alının sonuçların ardından Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'ın başını çektiği muhalif hareketin topladığı imza sayısı 543'te kaldı

MHP'de muhalifler, topladıkları imzaları bugün cuma namazının ardından parti genel merkezine teslim etti. MHP kurultayında tüzüğün değişmesi için 601 imza gerekiyor. Bu durumda MHP mahkemenin vereceği karar beklenecek.

İMZALAR BUGÜN TESLİM EDİLYOR

MHP’de olağanüstü kongre için toplanan delege imzaları, bugün parti genel merkezine teslim ediliyor.

Son genel seçimdeki bozgunun ardından olağanüstü kongre talebiyle harekete geçen Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener’in, delegelerden topladıkları noter onaylı imzalar yeter sayının çok üzerine ulaştı.

Oğan, Aydın ve  Akşener’in,avukatları, bazı delegelerin “imza toplayan diğer adayı üzmemek amacıyla iki adaya da imza verdiği” tespiti nedeniyle mükerrer imzaları ayırıp tasnifi tamamlayacak. İmzaların tek listede birleştirilme işlemi de tamamlandıktan sonra, avukatlar, imzaları cuma namazının ardından noter nezaretinde MHP Genel Merkezi’ne teslim edecek.

Heyete nezaret edecek olan noter, “avukatların binaya alınmaması ya da binaya alınıp dilekçeleri verecek bir yetkili bulunmaması ihtimaline karşı” tutanak tutması amacıyla orada bulunacak. İmzalar genel merkeze “verilemezse” tutulacak tutanağın ardından mahkemeye başvurulacak.

MHP’de 21 Kasım 2015’te Sinan Oğan, 28 Kasım 2015’te Koray Aydın ve 30 Kasım’da da Meral Akşener genel başkanlığa aday olduğunu açıklamış ve tüzük değişikliği kongresi yapabilmek için delegelerden imza toplamaya başlamıştı.Olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçilmesine izin vermeyen MHP tüzüğünü değiştirilmesi için de olağanüstü kurultay toplanması gerekiyor. 1 Kasım seçiminin ardından parti yönetiminin değişmesini isteyen ve tüzük kurultayı için ortak bir metinle deleglerden imza toplayan muhalifler, gerekli 248 imzanın çok üzerinde bir sayıya ulaştıklarını bildirdiler. Bin 240 delegenin kaçının imza verdiği ise MHP Genel Merkezi’ne imzaların teslimi sırasında açıklanacak.
 



Son Güncelleme: 15.01.2016 20:12
Anahtar Kelimeler:
MHPde Kurultal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.