Yaşlı kadını Canan Karatay gibi dolandırdılar

Telefon dolandırıcıları iyice azıttı. Daha önce terör örgütü PKK'nın adını kullanan dolandırıcılar vatandaşları şimdi de "Banka soygununa adınız karıştı, cezaevine gireceksiniz" diyerek tehdit ediyorlar.

15 Temmuz 2015 Çarşamba 19:01
Yaşlı kadını Canan Karatay gibi dolandırdılar






Yaşlı kadını Canan Karatay gibi dolandırdılar

Telefonla vatandaşları dolandıran çetelerin uyguladıkları akıllara zarar yöntemler polise şaşkına çeviriyor. Kansız dolandırıcıların kurban olarak seçtiği kişiler genellikle yalnız yaşayan yaşlı vatandaşları artık "Cezaevine girmekle" tehdit ettikleri belirlendi. Adana'da telefonla aradıkları yaşlı kadını kuyumcu soygununa karıştığını söyleyerek cezaevine girme tehdidiyle kandıran dolandırıcılar, önce 14 bin lira kredi çektirdi, daha sonra da evini sattırıp parasını aldı. Yaşlı kadın Canan Karatay'ın da başına benzer bir dolandırıcılık olayınınn geldiğini hatırlattı.

Edinilen bilgiye göre olay, Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Devlet Demir Yolları'ndan emekli 65 yaşındaki Selma Gülekli'nin sabit telefonu çaldı. Gülekli, telefonu açtığında karşısındaki kişi kendisinin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Mehdi Onursal olduğunu söyleyip, "Bir kuyumcu soygunu oldu, burada altın ve para çalındı. Sizin kimliğinizde kuyumcu dükkanında bulundu. Şuan siz hırsız konumundasınız, biz de bu soygun için görevlendirildik" dedi.

Yaşlı kadın ise televizyondan soygunu izlediğini ancak kendisinin soyguna katılmadığını, kuyumcunun yerini dahi bilmediğini söyledi. Ancak dolandırıcı yaşlı kadına bağırarak, "Sen şimdi hırsız konumundasın bizim dediklerimizi yapmazsan cezaevine girersin, ben başsavcıyım ne diyorsam onu yap, yoksa senin için kötü olur" diye bağırdı. Yaşlı kadın ise dolandırıcıya karşılık verince, "Sen başsavcı ile nasıl konuşuyorsun hemen özür dile bu yaşta cezaevine girersin" diyerek kadına özür diletti.



Dolandırıcı daha sonra ise "Şimdi bize operasyon için para yatırman gerekiyor. Senin hırsız olamadığını kanıtlamamız için bize para vereceksin, biz de bu paraları hackera gösterip sana bir iki gün içinde geri teslim edeceğiz" dedi. Yaşlı kadın parasının olmadığını söyleyince dolandırıcı kredi çekmesini istedi. Bunun üzerine yaşlı kadın itiraz etse de cezaevine girme korkusuna kabul ederek gidip bir bankadan 14 bin lira kredi çekti.



"CEP TELEFONU ALDIRDILAR"

Yaşlı kadını sabit telefondan arayan dolandırıcılar, kadın bankaya giderken ve bankada işlem yaparken rahat rahat konuşmak için kadına bir cep telefonu ve hat aldırdı. Kadın dolandırıcıların bu isteğini de yerine getirerek cep telefonu alıp dolandırıcılarla her an konuşmaya başladı. Kadın, bankadan 14 bin lira krediyi çektikten sonra eve geldi. Dolandırıcı telefonla tekrar arayıp gece parayı caminin yanına getirmesini istedi ancak kadın korktuğu için gece dışarı çıkmadı. Sabah erkenden kadını tekrar arayan dolandırıcılar, eve kadar gelip 14 bin lira parayı alarak evden uzaklaştı.


"82 BİN 250 LİRAYA EVİNİ SATTIRIP PARAYI ALDILAR"

Yaşlı kadın paralarının geri getirilmesini beklerken dolandırıcılar tekrar arayarak verdikleri paranın yetersiz olduğunu operasyonun tamamlanması için daha fazla para vermesi gerektiğini söyledi. Yaşlı kadın ise parasının olmadığını söyledi. Bunun üzerine dolandırıcı telefonda, "Ev senin değil mi? Evi sat parayı bize ver. Yoksa cezaevine gireceksin" dedi. Kadın önce karşı çıktı ancak korktuğu için tekrar kabul etti. Bu arada dolandırıcılar hemen Adana'daki bütün emlakçıları arayarak teyzelerinin Konya'ya gideceğini evini satmak istediğini söyleyip yaşlı kadının telefonunu verdi. Hemen aynı gün içinde bir emlakçı, kadını arayarak evi sattığını söyledi. Yaşlı kadın emlakçı kadının yanına giderek 82 bin 250 lira parayı alıp eve geldi.



Eve geldikten hemen sonra bir kadın gelerek yaşlı kadının poşete koyduğu parayı elinden aldı. Bu arada kadın, yaşlı kadının evin parası dışında 3 bin lira daha parasını aldı. Ancak daha sonra "sana acıdım bu 3 bin lirayı al tapu parasına verirsin" diyerek yaşlı kadına 3 bin lirasını geri verip kayıplara karıştı. Bu arada dolandırıcılar telefonla kadını tekrar arayıp paranın bir iki gün içinde geri verileceğini şuan hackerların inceleme yaptığını söyledi. Kadın bir hafta bekledi ancak bir ses çıkmayınca durumu arkadaşına anlattı. Arkadaşı hemen polise gitmesini söyledi. Polise giden kadın dolandırıldığını anladı. Bu arada evi sattığı emlakçı kadın da eve gelerek evi boşaltmasına istedi. Bunun üzerine yaşlı kadın gidecek yeri olmadığı için Adana'yı terk ederek Bursa'daki kardeşlerinin yanına sığınmaya karar verdi.

"GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI"

Dişinden tırnağından artırarak aldığı evi satıp dolandırıcılara kaptıran Gülekli, "Adamın her dediğini yapıyorum. Adamdan korkuyorum çünkü. Bana seni hapishaneye attırırım diyor. Korkumdan evi sattım ve kredi çektim. Parayı çuvalla verdik ondan sonra afiyet olsun. Evi 82 bin 250 liraya sattım. Adam diyor ki hacker gelip parayı alacakmış ki o paralardan hırsızlar tespit edilecekmiş. Ben evsiz kaldığım için kardeşlerimin evine gidiyorum. Bursa'ya yerleşeceğim. Ben kazaya uğradım, başkaları uğramasın, dikkat etsinler. Evsiz kaldım kirada oturacağım, bu telefonda ki ses sayesinde" diye gözyaşlarına boğuldu.

"CANAN KARATAY'I İZLEDİM AMA BAŞIMA GELECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

Gülekli, daha önce televizyonda haberlerde Prof. Dr. Canan Karatay'ın kendisi gibi dolandırıldığını izlediğini belirterek, "O zaman Karatay'ı televizyondan izledim. ama kendi başıma geleceğini hiç düşünmedim. Bu nedenle bana telefon geldiğinde hiç dolandırıldığım aklıma gelmedi. Korktuğum için ne söyledilerse yaptım. Beni hırsızlıkla suçlayıp cezaevine göndermekle tehdit ettiler" dedi.Polis ise yapılan çalışmada zanlıları yakaladı ancak paraları bulamadı.

Son Güncelleme: 15.07.2015 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.