Google dünya WebCam devini de satın aldı

Her hafta bir dünya devi şirketi satın alan Google, bu kez de webcam pazarının en büyüğünü 555 milyon dolara satın aldı..

29 Haziran 2014 Pazar 04:52
Google dünya WebCam devini de satın aldı






Google dünya WebCam devini de satın aldı

Bilişim devi Google sıradışı satın alımlarını sürdürüyor. Her hafta bir büyük şirketi satın alan Google bu kez dünyanın en büyük web kamera üreticisi Dropcam'i bünyesine kattı.

MAHREMİYET TARTIŞMALARI ALEVLENDİ

Satın almanın duyurulmasının hemen ardından 'mahremiyet' tartışmaları başladı. Adeta mobese sistemi gibi evin içini denetleyecek kameralarla aktarılacak verilerinin Google'ın veri merkezlerinde toplanacağı iddia edildi.
Google'ın sahip olduğu yeni nesil ev aletleri şirketi Nest 555 milyon dolara video denetim sektöründe faaliyet gösteren Dropcam şirketini satın aldı.

GÜVENLİK HİZMETİ Mİ, GÖZETLEME Mİ ?

Dropcam şirketi 100-200 dolar aralığında evlerin ve ofislerin denetlenmesi için şık kameralar üreten bir şirket.Nest CEO'su Matt Rogers bu satın almanın Google ile bir ilgisi olmadığını söylese de satın alma özel hayatın mahremiyeti tartışmalarını da gündeme getirdi. Google akıllı termostat gibi ev aletleri üreten Nest'i satın almıştı. Google'ın bu hamlesi 'ev kontrolünü' internete taşıma stratejisi olarak görülmüştü.
Nest'in özellikle ev için kamera üreten Dropcam'i satın alması da "Google b u yolla evimizin içine kadar girecek ve her görüntüyü dev data merkezlerinde saklayacak" eleştirilerini beraberinde getirdi.
Mahemiyet eleştirileri yapılsa da teknoloji şirketlerinin yeni rekabet alanı ev içi teknolojiler olarak dikkat çekiyor. Google'ın yanı sıra Samsung ve Apple da 'akıllı ev' konsepti için yatırımlar yapmaya devam ediyor.

EVLER OFİSLER AÇIK İSTİHBARAT KAYNAĞI HALİNE GELECEK

ABD medyası Google'in son dönemdeki satın alma faaliyetlerini ciddi şekilde tartışmaya açtı. Son olarak dünya WebCam devi DropCam'i bünyesine 555 milyon dolar nakit ödeme ile bünyesine katan şirketin satınalmaları 'Mahremiyet' kavramı üzerinden tartışmaları da alevlendirdi. Amerikalı gazeteciler ve aydınlar güvenlik kavramının google tarafından güçlü algı yönetimiyle pazarlamaya hazırlandığını ileri sürüyor. Dünyanın en büyük sivil uydu fotoğrafçılık şirketinin ardından satın alınan WebCam şirketinin güvenlik hizmetinden daha çok evlerin ve ofislerin açık istihbarat kaynağı olarak kullanılmasından endişe ediliyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.