Almanya Büyükelçisi'nin ziyaret ettiği Hüda-Par: Kemalist sistem, Müslümanları ve Kürtleri düşman seçti

ALMANYA’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Thomas Kurz, Hür Dava Partisi (Hüda Par) Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ile görüştü. İl Başkanı Tanrıkulu, "Kemalist sistem Müslümanları...

21 Şubat 2015 Cumartesi 14:10
Almanya Büyükelçisi'nin ziyaret ettiği Hüda-Par: Kemalist sistem, Müslümanları ve Kürtleri düşman seçti






ALMANYA’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Thomas Kurz, Hür Dava Partisi (Hüda Par) Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ile görüştü. İl Başkanı Tanrıkulu, "Kemalist sistem Müslümanları ve Kürtleri düşman seçti" dedi.
Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Thomas Kurz, siyasi işlerden sorumlu baş katip Wenke Dagyap ve siyasi danışmanı Kamuran Kayhan, önceki gün Hür Dava Partisi (Hüda Par) Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ile görüştü. Hüda Par hakkında bilgilenmek amacıyla ziyarete geldiklerini belirten Almanya Büyükelçisi Dr. Thomas Kurz, Hüda Par'ın kuruluş amacını, amacını ve ne tür çalışmalar vaat ettikleri hakkında sorular sordu.
Hüda Par'ın kuruluşunu ve amacını anlatan Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, "Kemalist sistem, kuruluşundan sonra Müslümanları ve Kürtler’i düşman seçti. Kuruluşundan bu yana Türkiye’deki Müslümanlar zulüm görüyor ve Kürtler de ayrı bir zulüm görüyor. Kürtler hem Müslüman olduklarından, hem de Kürt olduklarından dolayı zulüm gördüler. Bu ve bunun gibi daha sayamayacağımız zulümlere dur demek, gerçek adaleti getirmek ve mazlumların yardımına daha güzel bir şekilde koşabilmek için Hür Dava Partisini kurarak siyasi sahaya girdik ve çalışmalarımızı bu sahada devam ettirdik" dedi.
Almanya Büyükelçisi Dr. Thomas Kurz ise, "Sizi sizden tanımak daha iyi oldu, çünkü herkes farklı farklı şeyler söyleyebilirken, kişi kendini daha iyi tanıtabilir. Görüşme talebimizi kabul ettiğiniz için de teşekkür ederiz"  diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.