Bahçeli: Nevruz her yıl Diyarbakır'da istismar edilmekte

ANKARA () - MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da kongre çağrısı yapıp yapmayacağına...

17 Mart 2015 Salı 13:10
Bahçeli: Nevruz her yıl Diyarbakır'da istismar edilmekte






ANKARA () - MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da kongre çağrısı yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya Bahçeli, "Nevruz her yıl Diyarbakır'da istismar edilmekte. u yıl kim ne diyecekse desin bizi ilgilendirmemektedir. Bizi ilgilendiren tek bir konu vardır. Ankara'nın sesidir. Ankara'nın sesi de, 21 Aralık 2011'de Milliyetçi Hareket Partisi'nin 11. Büyük Kurultayı'dır" diye yanıt verdi.

Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da kongre çağrısı yapıp yapmayacağına ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "Nevruz her yıl Diyarbakır'da istismar edilmekte. PKK terör örgütünün hedeflerine doğru bir siyasal amaç olarak kullanılmaktadır. Bu yıl kim ne diyecekse desin bizi ilgilendirmemektedir. Bizi ilgilendiren tek bir konu vardır. Ankara'nın sesidir. Ankara'nın sesi de, 21 Aralık 2011'de Milliyetçi Hareket Partisi'nin 11. Büyük Kurultayı'dır" diye konuştu.

"ABD'NİN SON SÖYLEDİKLERİ ÇELİŞKİLERLE DOLU İLERİDE NE OLACAĞI BELLİ OLMAYAN BİR SİYASETTİR"

ABD'nin Suriye politikasındaki değişikliği değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Amerika Birleşik Devletleri'nin son söylediklerini başından beri takip ettiğinizde çelişkilerle dolu bir siyasettir. İleride ne olacağı belli değildir. Erken bazı ifadeler ile ne Amerikan yandaşı gibi gözükmek ne de Türkiye'yi bir karanlığa sokmak doğru değildir" ifadelerini kullandı.

"ERGENEKON VE BALYOZ BİR DARBE HEVESİDİR" DOĞRU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'nın "Ergenekon ve Balyoz bir darbe hevesidir" görüşünü değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Celal Adan doğru söylemiş" dedi.

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.