Seçim 2015, AK Parti adayları açıklandı: AK Parti adayları

Seçim 2015, AK Parti adayları açıklandı: AK Parti adayları arasında adı sıkça tartışılan isimlerden bazılarının yer almadığı dikkat çekti. İşte o isimler

07 Nisan 2015 Salı 17:47
Seçim 2015, AK Parti adayları açıklandı: AK Parti adayları






AK Parti, 7 Haziran'daki genel seçimler için aday listesini açıklandı.

AK Parti’nin milletvekili aday listesi belli oldu.



İşte AK Parti’nin adayları:

Ankara

1. Bölge

Yalçın Akdoğan
Ahmet Gündoğdu
Ali İhsan Arslan
Jülide Sarıeroğlu
Murat Alparslan
Ertan Aydın
Tülay Selamoğlu
Fatih Şahin
Mehmet E. Zararsız
Hasan Albayrak
Ercan Kınacı
Barış Aydın

2. Bölge

Emrullah İşler
Ahmet İyimaya
Lütfiye S. Çam
Vedat Bilgin
Aydın Ünal
Ayhan Yılmaz
Mahmut S. Mallı
Nevzat Salman
Ahmet Baba
Nuri Elbol
Adem Ceyhan
Selim Cerrah

Diyarbakır

Cevdet Yılmaz
Mehmet Ensarioğlu
Haşim Haşimi
Oya Eronat
Fazıl Hüsnü Erdem
Abdurrahman Kurt


OSMAN GÖKÇEK ADAY OLMADI


Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasında çıkan tartışmayla gündeme gelen Osman Gökçek'in milletvekili adayı olup olmayacağı son dakikada belli oldu.

Seçim iklimine girildiğinde Ankara'nın ilk tartışma konularından biri de Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in aday olup olamayacağıydı.

Bugün YSK'ya verilen Ak Parti milletvekili listesinde Osman Gökçek'in adı yok.

Peki bu kadar tarıtışma konusu olan Osman Gökçek kim?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in küçük oğlu Osman Gökçek, ilk gençlik yıllarından beri siyasetin içinde.

Liseyi Samanyolu Koleji'nde okuyan Gökçek, Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü'nden mezun oldu.

Siyasete Keçiören Gençlik Derneği'nde başlayan Osman Gökçek daha sonra bu dernekte başkanlığa kadar yükseldi.

2010 yılından beri Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörlüğü'nü yürüten Osman Gökçek'in milletvekili adaylığı, babası Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasında başlayan polemik nedeniyle kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul etti.

Bülent Arınç'ı çözüm süreciyle ilgili açıklamalarını eleştiren Melih Gökçek, suçlamalarını cemaate boyutuna getirince Arınç'ın tepkisi sert oldu. Gökçek'i yalancılıkla suçlayan Arınç, bu çıkışın nedeninin Osman Gökçek'in milletvekili adaylığını garantilemek için olduğunu öne sürdü.

Osman Gökçek, ise tartışmaya "Babam ile Bülent Arınç arasında çıkan tartışma dolayısıyla birileri aslı astarı olmayan dedikodular üreterek benim Aday Adaylığından çekildigimi söylemişler Aday Adaylığım devam etmektedir" sözleriyle katıldı.

Aday listelerinin YSK'ya teslim edildiği bugün ise bir gazetede Bülent Arınç'ın Osman Gökçek'in adaylığına "Benim bu partide hatırım varsa Melih'in oğlunu aday göstermezler" sözleriyle itiraz ettiği öne sürüldü. Ancak Arınç bu sözleri yalanladı.

ERDOĞAN'IN DAMADI DA ADAY

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak İstanbul 1. bölge 6. sıradan aday gösterildi.

7 Haziran seçimlerinde aday olarak gösterilen isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Serhat Albayrak.

Serhat Albayrak şu an Çalık Holding'de üst düzey yöneticilik yapıyor. Albayrak'ın kamuoyu tarafından tanıması ise 2004 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan'ın kızı Esra ile evlenmesiyle oldu.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan düğünün seçkin konukları arasında Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve eşi Natassa, Ürdün Krali Abdullah, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve eşi Begüm Sehba, Romanya Başbakanı Adrian Nastase de vardı.

26 yaşında geldiği bu görevden önce 8 yıl boyunca Çalık Holding bünyesinde çeşitli kademelerde görev yaptı.

Liseyi Özel Fatih Koleji'nde, Yükseköğretimini ise İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamlayan Albayrak, New York'taki Pace Üniversitesi'nde finans üzerine yüksek lisans yaptı.

Berat Albayrak Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra ile bu eğitim sırasında tanıştı.

MBA eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde görev yapan Albayrak Türkiye'ye döndükten sonra enerji kaynaklarının finansmanı üzerine bir de doktora yaptı.

Berat ve Esra Albayrak çiftinin, iki çocuğu var. Abisi Serhat Albayrak ise Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO'su

Albayrak-Erdoğan ailelerinin dünürlük hikayesi ise 70'li yıllara dayanıyor.

Serhat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak, Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde başlayan vaizlik serüveninde Sultanahmet Camii'ne kadar yükselmeyi başarmış dini çevrelerde sözü dinlenen bir kişilikti.

Milli Görüş'ün çıkardığı Milli Gazete'de yazılar yazarken birkaç kez yargılanmış ve hilafetle ilgili bir kitabı yüzünden hapse de girmişti. Bu dönemde kendisini Silivri Cezaevi'nde ziyaret edenlerden biri de Tayyip Erdoğan'dı.

Erdoğan'ın Ağabey diye hitap ettiği Sadık Albayrak 1978'de yazdığı bir köşe yazısında kendisinden şöyle bahsetmişti:

Yeni Devir Gazetesi’nde ‘Bu gence ve kadrosuna dikkat edin!’ başlıklı yazıyla ilgili şöyle konuşmuştu: Gençlik kolları başkanı olarak müthiş bir performans sergiliyordu. Konuşmaları etkileyiciydi. Disiplinli, ekibine önem veren, yaptığı her işi büyük özenle yapan genç bir adamdı. Siyasetin içinde genç ve başarılı bir yüz olarak dikkatimi çekmişti. Yazıda bunu anlatmak istemiştim."

Son Güncelleme: 07.04.2015 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.