Aslan havlu attı: Beşiktaş 2- Galatasaray 1

Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın kapanış maçında Beşiktaş ile Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı

15 Aralık 2015 Salı 02:55
Aslan  havlu attı: Beşiktaş 2- Galatasaray  1







Aslan havlu attı: Beşiktaş 2- Galatasaray  1

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, dev derbide Galatasaray'ı konuk etti. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 2-1'lik skorla kazandı ve 2015'in son derbisinde 3 puanı hanesine yazdırdı. Son yıllarda derbi kazanmakta zorlanan Beşiktaş, böylece bu sezon hem Fenerbahçe, hem de Galatasaray'ı mağlup etmiş oldu.

Fernando Muslera'nın performansı ile yıldızlaştığı maçta Galatasaray, 54. dakikada kaleci Günay Güvenç'in büyük hatasında Wesley Sneijder'in golüyle öne geçti. Beşiktaş'ta 56. dakikada Mario Gomez ve 74. dakikada Gökhan Töre'nin golleri, galibiyeti getirdi.

Bu skorun ardından Beşiktaş puanını 35 yaptı ve ligin liderliğini geri aldı. Siyah-beyazlılar öte yandan, 10 maç sonra ligde G.Saray'ı mağlup etmiş oldu. Galatasaray ise lider Beşiktaş'ın 9 puan arkasında 26 puanla 4. sırada kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray evinde Akhisar Belediyespor'u konuk edecekken, Beşiktaş ise deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 2 DEĞİŞİKLİK GELDİ

Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla oynadıkları maçın 11'inde iki değişiklik yaptı.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ve deplasmanda 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda ettiği Sporting Lizbon karşılaşmasında ilk 11'de görev yapan, ancak sakatlığı sebebiyle bu maçın kadrosunda yer almayan kaleci Tolga Zengin'in yanı sıra Dusko Tosic'in yerine, Günay Güvenç ve Ersan Adem Gülüm'e forma verdi.

Kaleyi Günay Güvenç'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, genç kaleci Hüseyin Yılmaz'ın yanı sıra Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Gökhan Töre, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun ise yedek soyundu.

TOLGA ZENGİN KADRODAN ÇIKARILDI

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, sakatlığı sebebiyle derbi maçın kadrosunda yer almadı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile oynanan maçta yediği goller nedeniyle siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çeken 32 yaşındaki kaleci, sırtındaki ağrılar sebebiyle Galatasaray karşılaşmasının kadrosundan çıkarıldı.

Tolga Zengin, Beşiktaş'ın bu sezon yaptığı 20 resmi maça da ilk 11'de başlamış ve 90 dakika görev yapmıştı.

GÜNAY BU SEZON İLK KEZ KALEDE

Beşiktaşlı kaleci Günay Güvenç, bu sezon ilk kez bir resmi maçta görev yaptı.

Tolga Zengin'in sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılması üzerine teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısında kaleyi 24 yaşındaki eldivene emanet etti.

Geride kalan sezon ligde 10 karşılaşmada oynayan Günay Güvenç, siyah-beyazlı ekibin Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 1-0 yenildiği mücadelenin ikinci yarısında, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 2-0 kaybedilen maçta ise 90 dakika görev yapmıştı.

Bu arada karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan ilk futbolculardan biri olan Günay Güvenç'e, Beşiktaş taraftarı sevgi gösterilerinde bulundu.
Son Güncelleme: 15.12.2015 02:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.