BM'den Vodafone Türkiye'ye ziyaret

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra Vodafone'u ziyaret etti

07 Eylül 2014 Pazar 16:36
BM'den Vodafone Türkiye'ye ziyaret






Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ile İstanbul’da bir araya gelen Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, Türkiye Vodafone Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Malhotra, sosyal sorumluluk projelerinde bilgi ve iletişim teknolojilerinin rolüne büyük değer verdiklerini, Vodafone’un bu bağlamda özellikle dijital dönüşüm vizyonuyla toplumsal gelişime önemli katkılar sunduğunu söyledi. 

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen sosyal sorumluluk projelerinin yeni dönem hedeflerini görüşmek üzere Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ile bir araya geldi. İstanbul’da gerçekleşen görüşmede, Vodafone Türkiye’nin Kasım 2013’te bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiği Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında hayata geçirilen sosyal yatırımlar ve gelecek hedefleri konuşuldu. Görüşmenin ana odağını, Vodafone’un dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği projeler arasında önemli yer tutan Düşler Akademisi ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi oluşturdu.

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, UNDP çatısı altında 177 ülke ve bölgede çeşitli ortakları ile birlikte toplumların ulusal ve küresel kalkınma çabalarına destek verdiklerini; insanların daha iyi bir yaşam kurmaları için kaynak sağlayan ve değişimi savunan bir kuruluş olduklarını söyledi. Malhotra, politika ve projelerde, kadınların, özel sektörün, kapasite geliştirilmesinin yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojilerinin rolüne de büyük önem verdiklerini; bu kapsamda, Vodafone Türkiye’nin özellikle dijital dönüşüm vizyonuyla toplumsal kalkınmaya önemli katkılar sunduğunu ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle sürdürülen projelerde elde edilen başarıları memnuniyetle izlediklerini belirtti.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ise Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 2007 yılından bu yana Türk toplumunun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunduklarını, bu çalışmalardan başarılı sonuçlar alınmasında UNDP ile kurulan güçlü işbirliğinin önemli payı olduğunu ifade etti. Öğüt, şunları söyledi: “Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyümemizde lokomotif görevi gören ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’mizin ülkemizin kalkınması açısından da kaldıraç etkisi yaratacağını düşünüyoruz. Ana stratejimiz, dijital bağlantılı yaşamı bireyler ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmak olarak şekilleniyor. Bu stratejik hedefi gerçekleştirmek için pek çok büyük yatırımı programımıza aldık. Yatırımlarımız içinde toplumsal gelişim için yaptığımız sosyal yatırımlar öncelikli konuma sahip bulunuyor. Bu doğrultuda, dünya genelindeki 27 Vodafone Vakfı'ndan biri olan Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında bugüne kadar 15 milyon TL sosyal yatırım yaptık ve 3 milyonu aşkın vatandaşımızın hayatına dokunduk. UNDP işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Düşler Akademisi ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi gibi projelerde önemli mesafeler kat ettik. UNDP ile olan işbirliğimizi artırarak sürdürmeyi ve ülkemizin sosyal alandaki dijital dönüşümüne katkıda bulunacak nice projelere birlikte imza atmayı diliyoruz.”

Engelsiz hayat için 3 milyon TL yatırım 

Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle, engelli bireyleri sanat aracılığıyla topluma kazandırmak üzere 2008 yılında “Düşler Akademisi” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, bugüne kadar 2.500 kişiye ulaşıldı. İstanbul’da başlayan “Düşler Akademisi” projesinin çapı ve etkileşim alanı genişletilerek, Haziran ayında, Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam alanı “Düşler Akademisi Kaş” hayata geçirildi. Türkiye'nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin geldiği bu kampta eğitim, sanat ve spor programları uygulanıyor. Kaş’taki merkezle birlikte “Düşler Akademisi” projesine toplam 3 milyon TL yatırım yapıldı.
  
Girişimciye eğitim desteği

Türkiye Vodafone Vakfı, Kalkınma Bakanlığı, UNDP (IICPSD), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ana ortaklığıyla hayata geçirilen “Uluslararası Girişimcilik Merkezi” çatısı altında, önemli üniversite, şirket ve kamu kuruluşlarının desteğiyle, uluslararası düzeyde kapsayıcı ve sorumlu girişimcilik konusunda yaygın bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda, Türkiye’de girişimcilik alanında mevcut ihtiyaçlar belirlenerek buna uygun yol haritaları çiziliyor ve Türkiye’deki girişimci insan kaynağının kapsamlı eğitim müfredatları ile geliştirilmesi hedefleniyor. 
 
BM’de iki örnek proje

Vodafone Türkiye’nin iki önemli girişimi, 2013 yılında New York’ta Birleşmiş Milletler nezdinde örnek proje olarak tüm dünyaya tanıtıldı. Buna göre, “Vodafone Önce Kadın Programı” kapsamında hayata geçirilen “Teknolojide Kadın Hareketi” projesi, Birleşmiş Milletler Kadın Statüsü Komisyonu’nun 57. Toplantısı kapsamındaki panelde örnek başarı hikâyesi olarak gösterilirken; Düşler Akademisi projesi de Birleşmiş Milletler’in “Engellilik ve Kalkınma” konulu toplantısı kapsamında “Innovation Enables” başlıklı etkinlikte örnek proje olarak ele alındı.

Son Güncelleme: 07.09.2014 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.